Zanimljivosti

TURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA Marina zlatna, Amel brončani na WorldSkills Croatia 2019.

TURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA Marina zlatna, Amel brončani na WorldSkills Croatia 2019.

Sjajne vijesti dolaze iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, na najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe, učenica ove škole, Marina Kovačić okitila se zlatom u disciplini Poslovanje recepcije hotela dok je Amel Omerčahić brončani u disciplini Poslovanje putničke agencije.

Kako javljaju iz škole, dodjelom medalja najboljim učenicima u 43 natjecateljske discipline završeno je u četvrtak navečer prvo Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. koje je nastojalo privući pozornost šire javnosti na strukovna zanimanja koja su u Hrvatskoj deficitarna, a ključ su razvoja gospodarstva.

Riječ je o najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe koje je, kako je više puta istaknuto, organizirano po najvišim europskim i svjetskim standardima. O veličini i važnosti ovog natjecanja govori činjenica da je tijekom natjecanja kroz Zagrebački velesajam prošlo preko 10 tisuća posjetitelja.

Natjecanje je održano od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkome velesajmu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), a okupilo je više od dvije tisuće sudionika – 580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava. Organizirano je uz financijsku potporu projekta “Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre” Europskoga socijalnog fonda.

Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik su predstavljala četiri učenika koji su se nakon regionalnog natjecanja WSC održanog u Korčuli plasirali na državno prvenstvo i to: Marina Kovačić u disciplini Poslovanje recepcije hotela s mentoricom Amaliom MIlohnić, Amel Omerčahić u disciplini Poslovanje putničke agencije s mentorom Nikšom Grabovcem, Mihaela Hapan u disciplini Slastičarstvo s mentoricom Marijom Bazdan i Davor Rotim u disciplini Ugostiteljsko posluživanje s mentorom Lukom Šimunovićem.

Završna svečanost okupila je sve sudionike koji su velikim pljeskom pozdravili one koji su, po ocjeni prosudbenih povjerenstava, među njima bili najbolji. Dobitnicima zlatne medalje pripala je i nagrada “Faust Vrančić” koju ASOO dodjeljuje učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama.

Na svečanosti zatvaranja natjecanja predstavljen je i tim koji će Hrvatsku predstavljati na WorldSkills natjecanju što će se od 22. do 27. kolovoza ove godine u Kazanu, jednom od najvećih gradova Ruske Federacije, okupiti natjecatelje iz više od 60 zemalja diljem svijeta.

-Naši predstavnici na ovom natjecanju će biti Marina Kovačić i njena mentorica Amela Obad u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Svim učenicima čestitamo na velikom uspjehu! – navode iz Turističke i ugostiteljske škole.

Izvor: Facebook/Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović