Vaše vijesti

TURIST ZGROŽEN ‘EKOLOŠKOM KATASTROFOM’ Ovo bi trebale biti Brsečine, a ne rijeka u Kambodži!

‘Terorizam protiv prirode u Dubrovniku’, naslov je pisma koji smo dobili na redakcijski mail ove nedjelje. U njemu ogorčeni turist Mark Jopers izražava ‘duboku frustraciju po pitanju ekološke katastrofe’ kojoj je svjedočio u brsečinskoj uvali.

-S obitelji sam proveo odmor na Lopudu i dok smo se približavali brodom uvali u Brsečinama (naš transfer za zračnu luku), svjedočili smo velikom klizištu i potpuno smeđoj boji mora. Uvala je izgledala poput močvare blizu kambodžanskog jezera ‘Tonle Sap’. Nakon što smo pitali skipera što se događa, rekao nam je da je klizište uzrokovano građevinskim radovima u naselju iznad, odnosno ljudskim djelovanjem – priča nam turist. Smatra da Dubrovnik i Hrvatska ne bi trebali biti uspoređivani sa zemljama trećeg svijeta poput Indije gdje zagađenje nikoga ne brine.

-Pitali smo se je li netko od mještana patio kao i mi kad smo vidjeli tu smeđu boju mora, koja je uništila kraj našeg odmora i dojam koji smo imali o Hrvatskoj. Jednostavno ne mogu razumjeti kako europska zemlja koja se promovira na internetu s izrazima poput ‘hrvatsko more je među najčišćim i najmanje onečišćenim u Europi’ dopušta takav terorizam protiv okoliša? – ističe Mark. Također, naglasio je da su kao građani Europe unije ‘iskreno posramljeni ovim što su posvjedočili’.

-Ovo nije standard koji bi svaka zemlja u Europskoj uniji trebala sebi dopustiti – zaključio je i poslao nam ‘šokantne fotografije današnje prirodne katastrofe’ u nadi da može izazvati pozitivnu promjenu.

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora


Pročitajte još

USKO, ALI MOŽE I UŽE ‘Postavili su reklamni kašun i dodatno ‘suzili’ Ulicu branitelja’

Dulist

A JE TO! PO DUBROVAČKU Važno je da se gradi!

Dulist

PRVA SRPANJSKA SUBOTA U Ulici od puča nema javne rasvjete. Ugostitelji bjesne!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija