Zanimljivosti

TUI: Vize za Hrvatsku su prekomplicirane!

TUI: Vize za Hrvatsku su prekomplicirane!

U Rovinju je nedavno održana  prezentacija turoperatora TUI Russia & CIS te njihovih planova na području Hrvatske.

Prezentaciju je uz prisutstvo direktorice HTZ-a Meri Matešic, hotelijere, direktore turističkih zajednica gradova i županija, direktore zračnih luka te predstavnike TUI Russia & CIS i Gulliver travela, održao Chris Mottershead, predsjednik Uprave TUI Russia & CIS.

Na prezentaciji je sudjelovala i dubrovačka agencija Gulliver, kao dio TUI grupacije. Kako je istaknuto u Rovinju, destinacije u vrhu prodaje su Turska te Španjolska s velikim porastom u odnosu na prošlu godinu. Sličnu situaciju su iz TUI Russia & CIS očekivali i u Hrvatskoj. Broj putnika u 2012. godini je iznosio 14.932 putnika, a u 2013. godini je planirani broj putnika bio 20.858, te za 2014. godinu 31.638 putnika. Prema izjavi Mottersheada, nažalost zbog viznog režima ti brojevi neće biti realizirani.

-Sama viza ne predstavlja problem, no nažalost procedura je ta koja svojim trajanjem i kompleksnošću izdavanje vize pretvara u problem. Vrijeme donošenja odluka o putovanju je danas sve kraće i kraće i iznosi i do par dana prije puta, a za dobivanje vize za Hrvatsku moguće je aplicirati najranije dva mjeseca unaprijed, a sama procedura u najboljem slučaju taje deset dana . Primjerice za Španjolsku ta procedura traje tri dana. Zbog toga danas sigurno možemo reci kako je novo nastala situacija s vizama utjecala na neostvarivanje planiranih brojeva za sezonu 2013. Nažalost ukoliko se situacija ne promijeni vrlo brzo, upitni su naši daljnji planovi u Hrvatskoj destinaciji. – istaknuo je Mottershead.

Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela koji je također dio grupacije TUI Travel PLC i partner TUI Russia & CIS-a za Hrvatsku istaknuo je svoju nadu u skoro rješavanje ovakve situacije.

-Sigurni smo da ce naše nadležne institucije poduzeti sve kako bi se ova situacija riješila što je prije moguće upravo zbog implikacija koje ovakve procedure izdavanja viza mogu imati dugoročno na neka od naših važnih tržišta, posebno ona koja imaju veliki potencijal poput u ovom slučaju ruskog i ukrajinskog – zaključio je Hrnić.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist