Aktualno

‘TT BLOK OSOJNIK’ Završna rasprava o planiranoj gospodarskoj zoni

'TT BLOK OSOJNIK' Završna rasprava o planiranoj gospodarskoj zoni

Održao se završni sastanak na kojem se raspravljalo o napretku i problemima u svezi izrade i donošenja UPU-a ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’.

Uz zamjenicu gradonačelnika Orlandu Tokić, sudjelovali su predstavnici resornih gradskih upravnih odjela i tvrtki te tvrtke Urbos, koja je stručni izrađivač ovog Plana.

Obuhvat Plana ‘TT blok Osojnik’ odnosi se na planiranu zonu gospodarske namjene izvan naselja, u kojoj će se osigurati, solarnu obradu mulja, biokompostanu, pretovarnu stanicu i sortirnicu. Ove će prostore koristiti gradske firme ‘Čistoća’ i ‘Vodovod’.

Završna verzija Plana predstavljena je svim relevantnim sudionicima – UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, UO za izgradnju i upravljanje projektima, UO za promet te gradskoj tvrtki Čistoća. Svi oni dali su svoje završne primjedbe i donijeli zaključak o preostalim potrebnim doradama vezano za prometnicu, koje će unijeti tvrtka Urbos.

U idućih mjesec dana očekuje se priprema cjelokupne dokumentacije potrebne za javni uvid i javnu raspravu, koja traje 30 dana, nakon čega slijedi izrada Izvješća i slanje dokumenta na usvajanje Gradskom vijeću.

UPU za ovo područje sastavni dio projekta Aglomeracija Dubrovnik, vrijednog 560 milijuna kuna, koji bi do kraja godine trebao biti prijavljen za sufinanciranje iz EU fondova.

Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’ donijelo je Gradsko vijeće 21. srpnja 2017., a konačno odobrenje očekuje se do kraja ove godine.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist