Aktualno

‘TRUP JE TU’ Nazire se izgled novog vatrogasnog broda!

'TRUP JE TU' Nazire se izgled novog vatrogasnog broda!

Vatrogasni brod – trup je tu! – pohvalio se ove nedjelje na svome Facebook profilu tajnik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Emilio Puljizević.

Izgled ovog polivalentnog vozila koje će vatrogascima itekako dobro doći pri brzim intervencijama polako se nazire. Vatrogasni brod gradi istarska tvrtka Marservis d.o.o. Ukupne je dužine 13,5 metara s dva motora, 550 konjskih snaga za brze intervencije prvenstveno će se koristiti u akcijama vatrogasne postrojbe na moru. Brod će podići razinu sigurnosti, zdravstvene i vatro zaštite.

Omogućavat će transport vatrogasaca i brzu reakciju gašenja požara na Elafitima i Lokrumu, ali će se koristiti i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora te u ostalim hitnim akcijama spašavanja ugroženih ljudskih života. Bit će opremljen odgovarajućom navigacijskom i komunikacijskom opremu te opremom za gašenje. Predviđen je i prostor za prijevoz unesrećenih putnika.

Podsjetimo, isporuka broda očekuje se za pet mjeseci, prije nove turističke sezone. Vrijednost ugovora je četiri milijuna kuna, od kojih je Grad Dubrovnik osigurao dio sredstava, a drugi dio JU Rezervat Lokrum.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist