Natrag
20.4.2019 14:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Trostmannov opus na izložbi u Splitu

4.10.2013 @ 17:43 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Večeras u 20 sati, u Zavodu HAZU Palača Milesi otvara se izložba povodom 50. godišnjice stvaralaštva Josipa Pina Trostmanna. Izložba je postavljena i Kulturnoj ustanovi galeriji Kula, a može se razgledati do 4. studenog.

Iako se radi o proslavi 50 godišnjice akademskog rada Josipa Trostmanna ključ za odabir djela je kvaliteta radova, a ne prikaz vremenskog presjeka i autorovih slikarskih faza.

Na prvom katu izloženi su žestoki koloristički radovi slobodnog pastozna poteza po kojima je Trostmann prepoznatljiv,dok će na drugom katu biti  slike tonsko intimističkog ugođaja.

U Galeriji Kula,vjerojatno bit će izloženo dvadesetak slika malog formata,koje neki likovni kritičari smatraju najkvalitetnijom dionicom Trostmannova opusa.

om prilikom će Teo Trostmann izložiti monografiju-katalog o Josipu Trostmannu, koja sadrži oko 80 reprodukcija u boji i tekst na hrvatskom i nekoliko ostalih jezika, autorski tekst Tea Trostmanna i historijski pregled pisanja naše likovne kritike o Josipu Trostmannu.

Izložbu postavljaju Duje Mrduljaš i Teo Trostmann.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana