Aktualno

TROŠKOVI SABORSKIH ZASTUPNIKA Sanja Putica među rekorderima s preko 80 tisuća kuna

TROŠKOVI SABORSKIH ZASTUPNIKA Sanja Putica među rekorderima s preko 80 tisuća kuna

Saborski zastupnici su u prvoj polovici ove godine potrošili 5,1 milijuna kuna za stanarine, dnevnice, avione, hotele i naknade za odvojeni život.

Rekorderi po troškovima bili su osječki SDP-ovac Domagoj Hajduković (89.913 kuna) i splitski HDZ-ovac Ante Bačić (89.488 kuna), a po iznosu troškova blizu im je i zastupnica Sanja Putica, prenosi Glas Slavonije.

Riječ je o zastupnicima koji su i članovi nekoliko saborskih odbora od kojih se za neke podrazumijevaju česta službena putovanja u inozemstvo, a time i određeni troškove, poput troškova za zrakoplove i hotele.

Po troškovima slijede ih HDZ-ovi Željko Raguž (85.378 kuna), Sanja Putica iz Dubrovnika (83.608 kuna) i Miro Kovač (82.873 kuna). Kod Raguža, koji je u Sabor ušao s liste za dijasporu, najveću stavku čine troškovi automobila (45.360 kuna) jer na zasjedanja dolazi iz Hercegovine. Putica i Kovač također su članovi odbora koji uključuju česta putovanja, poput odbora za vanjsku politiku, za europske poslove,  za međuparlamentarnu suradnju itd.

S druge strane, 23 zastupnika nisu imali troškova, te se uglavnom radi o zastupnicima s prebivalištem u Zagrebu i okolici.

Od ukupnog troška od 5,1 milijun kuna, nastalog od 1. siječnja do 10. srpnja 2018., najveći iznos, gotovo 1,7 milijuna kuna, otpada na korištenje osobnih automobila, potom trošak za stanarine (1,4 milijuna) i to bez 150.000kn režija u tim istim stanovima.

Zanimljiva je i stavka kako je za javni prijevoz izdvojeno tek 18.000kn te je samo 15 od 151 zastupnika putovalo javnim prijevozom (autobusom, vlakom, trajektom).

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist