Politika

Trojanović: Lasić krši Statut stranke

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Konavle Nikša Trojanović uputio je priopćenje za javnost u kojem upozorava na, kako kaže, grubo kršenje Statuta stranke. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Kao legalno izabrani predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Konavle želim ovim putem upoznati članove HDZ-a, simpatizere i potencijalne birače naše stranke na grubo kršenje Statuta od strane predsjednika povjerenstva gosp. Boža Lasića.

Naime nakon raspuštanja Općinskog odbora HDZ-a Konavle od strane ŽO HDZ-a DNŽ imenovano je povjerenstvo na čelu s gosp. Božom Lasićem i utvrđen datum 19. listopada 2012. godine kao krajnji rok za sazivanje izborne skupštine. Nažalost, predsjednik povjerenstva nije ispoštovao odluku višeg tijela.

U Statutu HDZ-a u Članku 25. Stavak 3. stoji: „Županijski odbor ovlašten je raspustiti općinsku ili gradsku organizaciju HDZ-a te imenovati Povjerenstvo na čelu s povjerenikom koje ima sva prava i obveze raspuštenog odbora. Povjerenstvo je dužno u roku od najduže 6 mjeseci sazvati izvanrednu skupštinu raspuštene organizacije HDZ-a“.

Nažalost svi rokovi su prošli, a povjerenstvo nije postupilo prema odredbama Statuta.

Nadalje, u Članku 21. Stavak 1. stoji : ''Zadaće općinskog odbora HDZ-a jesu određivanje predložnika na izborima za tijela lokalne samouprave općine''.

Slijedom događaja i nepoštivanja Statuta za pretpostaviti je da će predložnici od strane HDZ-a za predstojeće lokalne izbore biti birani na nekom tajnom mjestu od ljudi koji na to nemaju pravo.

Stoga ovim putem pozivam nadležna tijela HDZ-a da oštro kazne grubo kršenje Statuta od strane povjerenika gosp. Boža Lasića. Također, pozivam ih da u što kraćem roku organiziraju skupštinu OO HDZ-a Konavle na kojoj će se izabrati legalna stranačka tijela koja će legalnim putem izabrati predložnike za slijedeće lokalne izbore.

Predsjednik OO HDZ-a Konavle
Nikša Trojanović“

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija