Politika

Trojanović izbačen iz HDZ-a

Trojanović izbačen iz HDZ-a

Nikša Trojanović više nije član Hrvatske demokratske zajednice. Jednoglasno je tako odlučilo u ponedjeljak navečer Visoki sud časti HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Temelj za takvu odluku Visoki sud časti pronašao je u prijavi Boža Lasića, predsjednika HDZ-ovog Povjerenstva za Konavle. Lasić je, naime, Trojanoviću na teret stavio protustatutarno predstavljanje u javnosti u funkciji predsjednika, kao i također protustatutarno korištenje službenog pečata stranke.

Podsjetimo, sukob između Trojanovića i 'stare garde' u konavoskom HDZ-u traje od lokalnih izbora prošle godine, kada je Trojanović izabran za predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Konavle. Trojanović je potom istaknuo želju za kandidaturom na idućim izborima za konavoskog načelnika, što bi izravno poremetilo planove konavoskim HDZ-ovcima, koji su planirali, a kasnije i službeno za načelnika u novi mandat kandidirali dosadašnjeg načelnika Luku Kordu.

U nedjelju, 24. ožujka, na inicijativu Nikše Trojanovića u Domu kulture u Cavtatu sazvana je Izborna skupština konavoskog HDZ-a, na kojem je 90-ak nezadovoljnika situacijom u stranci za predsjednika OO HDZ-a Konavle jednoglasno izabralo Pera Ljubića, a izabrani su i novi članovi Općinskog i Nadzornog odbora.

Premda su s te skupštine upućivani pomirljivi tonovi, prema Nikši Trojanoviću su poduzete najoštrije mjere. Nikša Trojanović, koji po Statutu stranke ima pravo uložiti žalbu na odluku o isključenju, večeras se nije javljao na telefon.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist