Crna kronika

Trojac iz Metkovića osumnjičen za niz malverzacija ‘teških’ najmanje 118 tisuća kuna

Trojac iz Metkovića osumnjičen za niz malverzacija 'teških' najmanje 118 tisuća kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković troje hrvatskih državljana u dobi od 55, 45 i 32 godine osumnjičeni su za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 55-godišnjak i 32-godišnjak, kao jamci i 45-godišnjak kao direktor dužnika – trgovačkog društva iz Metkovića, u srpnju 2017. godine zaključili nagodbu s vjerovnikom – trgovačkim društvom iz Imotskog kojom je utvrđen dug i način izmirenja duga prema trgovačkom društvu iz Imotskog za robu isporučenu tijekom 2014. i 2015. godine, uz  uvjet da trgovačko društvo iz Imotskog povuče primljene bjanko zadužnice koje su blokirale žiro račun trgovačkog društva iz Metkovića, a sve u svrhu podizanja kredita trgovačkog društva iz Metkovića iz kojih bi se sredstava namirio utvrđeni dug.

Kako su bjanko zadužnice povučene, a preuzete obveze ni dug nisu izmireni do danas, trgovačko društvo iz Metkovića je na ovaj način sebi pribavilo protupravnu imovinsku korist od najmanje 118 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist