Sport

TROGODIŠNJI UGOVOR Xavi Garcia novi igrač Juga!

TROGODIŠNJI UGOVOR Xavi Garcia novi igrač Juga!

Xavier García Gadea, 31-godišnji Španjolac, postao je novi igrač VK Jug Croatia osiguranja. Garcia je ugovor potpisao na tri godine.

Rođen je u Barceloni, 5. siječnja 1984., vaterpolom se bavi od 1990. u karijeri je igrao za UE Horta, CN Barcelonu, CN Terrasu, CNA Barcelonetu i Primorje EB. Za španjolsku reprezentaciju nastupa od 1999., a od 2013. je i hrvatski državljanin.

U bogatoj karijeri Garcia je 7 puta osvajao prvenstvo Španjolske, 6 puta bio pobjednik Kupa Španjolske, 4 puta je osvajao i španjolski superkup. Sudjelovao je i u osvajanju tri Kupa Hrvatske i dva prvenstva.

Od međunarodnih klupskih uspjeha ima osvojen LEN Trophy 2004, godine, a sa španjolskom reprezentacijom je osvajao: broncu (2007.) i srebro (2009.) na Svjetskim prvenstvima, broncu (2006.) na Europskom prvenstvu te po jednu broncu i srebro na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi.

– Bio sam blizu povratka u Barcelonu, ali sve se promijenilo pozivom Juga. Pregovori nisu dugo trajali, odluka je bila brza i jednostavna. Od Juga sam dobio ponudu koja je sadržavala sve ono što sam kroz karijeru priželjkivao. Posebno mi je bila važna stabilnost za moju obitelj. Zaista u u niti jednom trenutku nisam dvojio gdje želim igrati. Moram istaknuti kako mi je Jugov sportski projekt privlačan i zanimljiv i kad su mi rekli da žele da budem dio toga bio sam vrlo iznenađen i sretan – izjavio je za potral Jug.hr Xavier Garcia koji je već imao nekoliko razgovora s trenerom Juga CO Vjekoslavom Kobešćakom.

– Razgovarajući s Vjekom odmah sam odlučio da želim igrati u Juga. Igrao sam puno utakmica protiv njegovih klubova i stoga mogu reći da se radi o odličnom treneru uz kojega ću napredovati i naučiti puno toga. Istina je, imam iskustva koje ću iskoristiti kako bih pomogao cijeloj momčadi i svim suigračima koje iznimno cijenim. Igrati u Juga kojega smatram jednim od najvećih klubova u Europi za mene predstavlja čast i zadovoljstvo. Dat ću sve od sebe kako bi u Dubrovnik vratili trofeje – istaknuo je Xavi Garcia.

Trener Juga Vjeko Kobešćak ne krije zadovoljstvom njegovim dolaskom:
– Jedan od ciljeva u prijelaznom roku je bio da pojačamo desnu stranu naše momčadi. Kako u obrani tako i u napadu. Kada se pojavila mogućnost da u momčadi imamo i Jokovića i Garciu, odmah mi se svidjela ta opcija jer samo najjači imaju u momčadi po dva klasna ljevoruka igrača. Xavi je igrač koji igra u oba smjera. Može držati visoki ritam kroz cijelu utakmicu, igra odličnu obranu a i odličan je asistent. Xavi i Maro će promijeniti kompletan izgled naše igre – izjavio je Vjeko Kobešćak.

Izvor: www.jug.hr

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist