Natrag
22.3.2019 15:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Trio Elogio oduševili publiku u Dvoru

26.7.2013 @ 8:44 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Iako je Petrit Ceku istaknut kao izvođač koji će nastupiti u gitarskom Triu Elogio, trojica mladih gitarista sinoć podjednako su oduševila u Kneževu dvoru. Uz Cekua, nastupili su sjajni potrugalski gitarist Pedro Ribeiro Rodrigues i naš izvrsni Tomislav Vukšić.

Odsviravši zanimljiv i probran program, u sklopu Vip programa 64. Igara, Trio Elogio na svoj su način doveli u jednu od najpoznatijih pozornica Igara, a time i svijeta, neke od najpoznatijih imena klasične glazbe. Trio Elogio u svom upusu iznosi velika imena klasične glazbe u obradama za tri gitare, no sinoć su predstavili 'prošireni program'.

Program je otvoren izvedbom Bachove 'Preludij i fuga br. 4 u cis-molu, BWV 849, iz 1. knjige Dobro ugođenog klavira' koju je preradio upravo Ceku, te se nastavio Mozartovom '8.sonatom u a-molu'.

Prvi dio večeri završen je s definitivno sjajnom praizvedbom djela Krešimira Seletkovića 'PerPeTuum Mobile', naziva izvedenog od početnih slova imena samih izvođača. Perpetuum Mobile narudžba je upravo Igara za 64. festival po redu.

Drugi dio, moglo bi se reći, 'razbudio' je publiku – otvoren je Ruždjakovom 'Travanj je najokutniji mjesec' a nastavilo se s 'Tri plesa iz baleta "Trorogi šešir' u 'obradi' Darka Petrinjaka, pod čijom su inače palicom u njegovm majstorskom razredu od 2008. godine.
Kraj večeri posvećen je slavenskim plesovima Antonina  Dvoráka, a publika je s oduševljenjem pozvala mlade glazbenike na bis.

Inače, festivalska publika rado se sjeća Cekua, koji je čest gost na Igrama, uz razne druge izvođače. Zanimljivo je spomenuti kako je Petrit Ceku svirao sa Lukom Šulićem 2009. godine, a valja spomenuti i njegove izvedbe s Marojem Brčićem i Zoranom Dukićem.  

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana