Kultura

Trinaest godina Glazbene radionice Sorgo

Glazbena radionica Sorgo

U Festivalskoj palači održala se u srijedu promocija programske knjižice Glazbene radionice Sorgo.

 

Događaj su sviranjem uveličali Đive Kušelj, Ivan Kušelj, Matija Novaković i Aljoša Lečić, koji su uz Mariju Grazio, predstavili radionicu, koja svojevrijedno djelovanje bazira na trinaest godina kontinuiranog djelovanja.

Doprinos Glazbene radionice Sorgo proizlazi iz kontinuiranog i sistematskog preispitivanja i vrednovanja glazbene baštine i aktualnih glazbenih tokova, njenog izvođenja i percepcije. Vode se temeljem ‘buđenja svijesti o dubrovačkoj baštini, te poticajem na novi skladateljski rad, da bi se glazbeni život Grada afirmirao kako u europskoj povijesti, tako i u suvremenosti’, kako su i već prije isticali.

Sorgo iza sebe ima preko šezdeset koncerata, a kroz nju je prošlo više desetina glazbenika i toliko članova raznih ansambala, a to je istaknuo i u uvodu programske knjižice kojeg potpisuju voditelji radionice.

Na promocijisu najavljeni i novi projekti, a posebna gošća promocije bila je i Ana Žuvela s IRMO instituta.

 

Pročitajte još

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija