Kultura

Trinaest godina Glazbene radionice Sorgo

Glazbena radionica Sorgo

U Festivalskoj palači održala se u srijedu promocija programske knjižice Glazbene radionice Sorgo.

 

Događaj su sviranjem uveličali Đive Kušelj, Ivan Kušelj, Matija Novaković i Aljoša Lečić, koji su uz Mariju Grazio, predstavili radionicu, koja svojevrijedno djelovanje bazira na trinaest godina kontinuiranog djelovanja.

Doprinos Glazbene radionice Sorgo proizlazi iz kontinuiranog i sistematskog preispitivanja i vrednovanja glazbene baštine i aktualnih glazbenih tokova, njenog izvođenja i percepcije. Vode se temeljem ‘buđenja svijesti o dubrovačkoj baštini, te poticajem na novi skladateljski rad, da bi se glazbeni život Grada afirmirao kako u europskoj povijesti, tako i u suvremenosti’, kako su i već prije isticali.

Sorgo iza sebe ima preko šezdeset koncerata, a kroz nju je prošlo više desetina glazbenika i toliko članova raznih ansambala, a to je istaknuo i u uvodu programske knjižice kojeg potpisuju voditelji radionice.

Na promocijisu najavljeni i novi projekti, a posebna gošća promocije bila je i Ana Žuvela s IRMO instituta.

 

Pročitajte još

S prvim danom lipnja otvara se ljetno kino Jadran

Dulist

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija