Natrag
24.4.2019 06:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRIBINA Pročistač Ombla kao primjer rješenja za splitske probleme s vodoopskrbom

19.10.2018 @ 10:41 Dulist Grad
2;2

Podijelite:

Dubrovačka iskustva s gradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode predstavljena su u Splitu na javnoj tribini “Kvaliteta pitke vode u Splitu“, ističe se u priopćenju Vodovoda Dubrovnik.

Razloge pokretanja projekta pročistača Ombla te savladane prepreke i provedena rješenja na putu do dovršetka uređaja okupljenima na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije prezentirao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

– Nakon uspješnog odabira tehnologije putem pilot projekta, javnim natječajem je odabran izvođač radova i pokrenuta gradnja uređaja koji je danas pred završetkom. Bilo je potrebno riješiti brojne prepreke, od problematike javne nabave preko odabira optimalnih projektantskih rješenja do nadilaženja problema u samom procesu izgradnje. Vodeća misao bila je napraviti uređaj koji će najbolje riješiti problem zamućenja, ali i druge moguće probleme s kojima bi se mogli susresti u budućnosti – rekao je ovom prigodom Matušić.

Kako je najvažnije pitanje na koje se tražio odgovor bilo – kako riješiti problem zamućenja pitke vode na splitskom području, upravo je dubrovački pročistač predstavljen kao primjer uspješnog odabira odgovarajuće tehnologije te dovođenja cjelokupnog procesa do samog kraja.

O aktualnoj situaciji s opskrbom na splitskom području te pronalasku optimalnog rješenja za problem zamućenja, uz predsjednika Uprave dubrovačkog Vodovoda raspravljali su i stručnjaci s Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije, splitskog Vodovoda i kanalizacije, Hrvatskih voda te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana