Zanimljivosti

Tribina o socijalnoj politici prema mladima

Tribina o socijalnoj politici prema mladima

 
U Gradskoj vijećnici održana je tek jedna u nizu tribina pod nazivom Kvadroskopija, na temu Razvojni kapacitet socijalne politike prema mladima Grada Dubrovnika.

Cilj joj je napraviti  pomake u odnosu na društveni položaj i život mladih u Dubrovniku.
 
-Mi smo kao udruga mladih Orlando aplicirali za pretpristupne fondove za projekt Youth Adrinet koji se bazira na socijalnim politikama prema mladima. Ne zbog toga da bi mi aplicirali na neki projekt već smo prepoznali da je to jedna dobra stvar, dobar alat da se stvari unutar tih socijalnih politika prema mladima u gradu pomaknu s mrtve točke. Jer je primijećeno u analizi socijalne slike Grada Dubrovnika, s posebnim osvrtom na mladu populaciju, da su podaci poprilično zabrinjavajući po pitanju zaposlenosti, raznih devijacija, kulturnih sadržaja, a to je i tema ove tribine – rekao je Siniša Dragutinović koordinator info-centra za mlade Grada Dubrovnika INFORMADUR dodavši kako je ova tribina 'samo jedan djelić cijelog paketa unutar projekta'.

Podsjetimo, INFORMADUR koji je otvoren početkom godine u Udruzi mladih Orlando je javni prostor pristupačan svim mladim osobama, bez ograničenja i naknade, tehnički i programski opremljen za pružanje usluga informiranja mladih iz područja obrazovanja, zapošljavanja, provođenja slobodnog vremena, zabave, zdravstvene zaštite, i drugih područja od interesa za mlade.

– Youth Adrinet je pri kraju i u siječnju bi trebao dati rezultate koje želimo ostvariti. Jedan od tih inputa i outputa je ova tribina. Zamišljena je kao četverodnevni radni panel, sa dva prezentacijka i dva radna dana. A ovo danas je prezentacijski dan – istaknuo je.
 

– Radni naslov Kvadroskopija nije slučajan jer nam je cilj sagledati situaciju po pitanju socijalnih politika prema mladima  na temelju analiza i istraživanja statističkih podataka, da se naprave swot analize potreba i iz tih svih empirijskih pokazatelja da se dobije jedna prava slika.  Na temelju takvog pristupa može se odrediti jedna strategija podizanja stanja, u svim segmentima bitnima za mladog čovjeka a to su obrazovanje, zaposlenost, poduzetništvo, socijalna isključenost mladih, rizična ponašanja, kultura – naglasio je.

U ponedjeljak 16. prosinca održava se tribina o društvenim potrebama mladih Grada Dubrovnika na kojoj će se razgovarati o  prioritetima i ključnim problemima u društvenom životu mladih Grada Dubrovnika, SWOT analizi potreba u društvenom životu mladih Grada Dubrovnik te će se uspostaviti dijagnoza. U utorak 17. prosinca razgovarat će se o programskim okvirima aktivnosti za povećanje kapaciteta socijalne politike prema mladima Grada Dubrovnika, o očekivanim rezultatima programskih aktivnosti, umrežavanju partnera u provedbenim aktivnostima, o održivosti INFORMADUR-a i terapiji. Zadnjeg dana za koji još uvijek nije poznat termin usvojit će se Dokument o razvojnoj strategiji socijalne politike prema mladima Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist