Politika

Tribina na temu neokolonijalizma kod arbitražnih postupaka

Zelena akcija i inicijativa građana Srđ ovaj petak, 19. travnja u prostorijama Art radionice Lazareti u Lazaretima organiziraju tribinu o međunarodnim arbitražama s posebnim osvrtom na arbitražni postupak povezan s projektom na Srđu, a koja će početi u 19 sati.

Na tribini će govoriti gošća iz Bruxelleske organizacije Corporate Europe Observatory (CEO) koja godinama prati problematiku međunarodnih trgovačkih arbitraža po čijim pravilima strani investitori mogu tužiti države domaćine, a jedino ‘pravo’ država jest da budu tužene.

Hrvatska nije izuzeta iz tog režima, dapače, temeljem postojećih bilateralnih sporazuma često je meta investitorske pohlepe. Srđ je jedan od poznatjiih slučajeva međunardone arbitraže koja se vodi protiv Hrvatske.

Izlaganje gošće iz Bruxellesa biti će na engleskom jeziku, a izlaganja predstavnika inicjative te kasnija pitanja biti će na hrvatskom uz prijevod na engleski po potrebi.

Pročitajte još

MILANOVIĆ OTKRIO ‘Inauguraciju ću imati u uredu, neće biti nikakve svečanosti’

Dulist

PAVO KOSTOPEČ ‘Zagrebački HDZ treba u potpunosti prekinuti suradnju s Milanom Bandićem’

Dulist

NAJNEIZVJESNIJI DO SADA Izbori za prvog čovjeka HDZ-a bit će 17. ožujka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija