Sport

Tri zlata za Hrvate!

Tri zlata za Hrvate!

Na Međunarodnom judo kupu Dubrovnika, koji se u subotu i nedjelju održao u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, sudjelovalo je nešto manje od stotinu natjecatelja.

Okupili su se u Dubrovniku judaši Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije, Hrvatske, Japana, Finske, Švedske, Italije, Australije i Mađarske, Njemačke i Crne Gore. Nagradni fond turnira iznosio je preko 80 tisuća kuna, a pobjednik svake kategorije nagrađen je sa po 5.000 kuna. Uz najboljeg pojedinca, organizator Judo klub Dubrovnik 1966 nagradio je i najboljeg trenera u muškoj i ženskoj konkurenciji..

Prvog dana turnira održano je natjecanje za kategorije judaša do 60, 66 i do 73 kilograma, kao i judašica u kategorijama do 48, 52, 57 i do 63 kilograma. U kategoriji judaša do 60 kilograma prvo mjesto osvojio je Olle Sundstrom iz Švedske dok su dubrovački borci Paulo Buterin (Judo klub Dubrovnik 1966) peto mjesto te Rudolf Glasnović iz Judo kluba Dubrovnik 1996 i Karlo Kaput iz Cavata zauzeli sedma mjesta u konkurenciji od devet natjecatelja.

U kategoriji do 66 kilograma Silvio Oblizalo iz Judo kluba Ura Nage osvojio je treće mjesto, dok je pobjednik ove discipline u kojoj je nastupilo tri natjecatelja bio Kalle Teivalla iz Finske. Održana je još disciplina do 73 kilograma gdje je slavio Marko Prodan iz Slovenije u konkurenciji osamnaest natjecatelja.  

Dubrovački borac Stjepo Roko osvojio je sedmo mjesto sa skorom dvije pobjede dva poraza. U konkurenciji judašica do 52 kilograma prvo mjesto osvojila je članica Judo klub Dubrovnik 1966 Karla Buterin, dok su u kategorijama do 57 i do 63 kilograma slavile Nora Dakova (Kosovo), odnosno Tanja Božović iz Crne Gore.

U nedjelju, 16. listopada nastupili su judaši u kategoriji do 81, 90, 100 i preko 100 kilograma kao i judašice u kategorijama do 70 i do 78 kilograma. Kod judaša kategorija do 80 kilograma gdje je nastupilo 11 natjecatelja slavio je Šveđanin Robin Pacek. U kategoriji do 90 kilograma slavio je također Šveđanin Joakim Dvarby (konkurencija šesnaest natjecatelja), a u kategoriji do 100 kilograma Slovenac Mitja Jenus (konkurencija osam natjecatelja).

U 'najtežoj' kategoriji, preko 100 kilograma gdje je prijavljeno samo dva natjecatelja, pobjedu je odnio BiH natjecatelja Ibro Miladin ispred Boška Tripala iz Hrvatske. Drugog dana natjecanja nastupile su i juašice u kategorijama do 70 i do 78 kilograma.

Prvo mjesto u kategoriji do 70 kilograma, a u konkurenciji pet natjecateljica osvojila je Barbara Matić iz Hrvatske. Dubrovčanka, članica Judo kluba Dubrovnik 1966. Anđela Telesmanić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 78 kilograma u konkurenciji četiri natjecateljice, dok se broncom okitila Mara Lonza, također članica Dubrovnika 1966., koja je ostvarila pobjedu i dva poraza.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr