Hrvatska

Tri tvrtke koje posluju na jugu Hrvatske ‘osvojile’ burzu, pogledajte kome su skočile dionice!

Tri tvrtke koje posluju na jugu Hrvatske 'osvojile' burzu, pogledajte kome su skočile dionice!

I drugog dana ovoga tjedna snažan rast na Zagrebačkoj burzi. Ovoga puta je skok indeksa bio popraćen i iznadprosječnim prometom. CROBEX je podignut 1,3 posto, na 1.784,64 boda dok je CROBEX10 ojačao 1,4 posto, na 1.040,32 boda. Ukupno je ostvareno čak 24,6 milijuna kuna prometa.

Luka Ploče (ZSE:LKPC-R-A) bila je u fokusu i sa gotovo 9 milijuna kuna prometa daleko najtrgovanije izdanje na tržištu. Cijena je porasla 2,9 posto, na 700 kuna, dosnosi u svojoj analizi Seebiz.eu.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) ostvarila je 3,35 milijuna kuna prometa a cijena je porasla i šesti uzastopni dan. Danas je podignuta 3,6 posto, na 23,83 kune, bliže gornjem dijelu dnevnog raspona.

Privredna banka Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) podignuta je 2,3 posto, na 614,99 kuna, uz 1,5 milijuna kuna prometa ostvarenih u samo šest transakcija.

Zeleno svjetlo za prodaju TDR-a i najava jačih investicija u turizam i Croatia osiguranje, podigli su povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) 3,9 posto, na 389,70 kuna, uz 819 tisuća kuna trgovine. . Iz neraspoređene zadržane dobiti Društva izdvojit će se iznos od 164 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi deset kuna po dionici. Dividenda će biti isplaćena 28. srpnja 2015. godine, na račune imatelja dionica prema stanju i izvodu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 21. srpnja 2015.

Fantastičan srpanj nastavila je Genera (ZSE:VERN-R-A) koja je danas podignuta 8,7 posto, na 125 kuna, uz 343 tisuće kuna prometa. U posljednjih devet trgovina, ove dionice bilježe tek jedan jedini pad. Od početka srpnja tržišna kapitalizacija Genere povećana je gotovo za trećinu.

Postotno je najdalje otišao Viadukt (ZSE:VDKT-R-A) čija je cijena katapultirana 13,3 posto, na 213 kuna, uz 153 tisuće kuna prometa. Objavljena je informacija da je Ivica Dovođa iz Novog Vinodolskog, dana 29. lipnja 2015. godine stekao 32.408 dionica Viadukta, a što čini 7,08% glasačkih prava u Izdavatelju, piše Seebiz.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je 575 tisuća kuna prometa, a cijena je porasla 0,5 posto, na 154,89 kuna. Hrvatski telekom na svojim je internetskim stranicama oglasio prodaju 24 različite nekretnine iz svog portfelja, većinom poslovnih zgrada i prostora te građevinskog zemljišta u različitim gradovima i mjestima po Hrvatskoj. Uz svaku oglašenu nekretninu navedena je, među ostalim, njezina lokacija, godina izgradnje, opis i stanje u kojem se nalazi, koje je za većinu tih nekretnina ‘dobro i održavano’, kao i mail kontakt za detalje. Cijena nije navedena ni uz jednu nekretninu.

Drugi dan uzastopno, među dobitnicima i Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je skočila 7,5 posto, na 231 kunu, uz 287 tisuća kuna prometa.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist