Crna kronika

Tri ručne bombe pronađene na odlagalištu otpada kraj Mokala

Na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima u subotu, 6. listopada, izuzeli tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinuli ih prema pravilima struke.

Stoga iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske apeliraju da se minsko eksplozivna sredstva ne ostavljaju na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

-Podsjećamo da akcija ‘Manje oružja manje tragedija’ još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije – navode iz Policijske uprave dodavši kako građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane, a detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Prometna nesreća na magistrali, promet teče otežano

Dulist

PROMETNA IZNAD ORSULE Automobil se zabio u brdo, nastala materijalna šteta

Dulist

PUTNICI PREVEZENI U BOLNICU U Trstenom vozilo sletjelo s ceste

Dulist