Aktualno

Tri revizorska mišljenja o HE Ombla su negativna

Tri revizorska mišljenja o HE Ombla su negativna

Tri od četiri revizorska mišljenja o utjecaju na okoliš gradnje HE Ombla su negativna, a samo je jedno pozitivno – objavila je jutros na tiskovnoj konferenciji Mirela Holy.

 
Ministrica zaštite okoliša i prirode koja je jučer podnijela ostavku zbog, kako je navela, nepromišljenog maila predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću, na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji iznijela je ove detalje iz revizije na pitanje novinara. Naime, novinari su postavili pitanje o njenom neslaganju s drugim članovima Vlade, odnosno prvim dopredsjednikom Radimirom Čačićem i kako je njeno protivljenje izgradnji HE Ombla bio kamen spoticanja njihovim dobrim odnosima.
 
– Mi smo danas od Vlade dobili preporuku da mi to pustimo u javnost pa će tijekom dana dobiti što je revizija odlučila po tom pitanju. Bila su ukupno četiri revizorska mišljenja, od koja su tri negativna, a jedno je pozitivno", odgovorila je. Na pitanje, znači li to da se Ombla neće graditi, kazala je kako Ministarstvo nije imalo alate da se zaustavi ovaj projekt, pa će "to biti politička odluka Vlade – prenosi njenu izjavu portal net.hr.
 
Novinari je zanimalo i smatra li da se našla na putu HNS-ovcima koji su inzistirali na projektima poput Omble i elektrane Plomin, no kazala je da neće nagađati.

 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist