Crna kronika

Tri prometne, požar, pretraga i krađa

Tri prometne, požar, pretraga i krađa

Protekli vikend donio je puno posla za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

 Tijekom noći s 13. na 14. listopada s brodice na vezu u Batahovini u vlasništvu 45-godišnjaka nepoznati počinitelj otuđio je razne navigacijske uređaje, vanbrodski motor i druge predmete. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a na pronalasku počinitelja se radi.
 
Temeljem sudskog naloga, u petak 14.listopada, izvršena je pretraga obiteljske kuće u Metkoviću, korisnika 27-godišnjaka, kojom prilikom su pronađene 24 tablete s lista opojnih droga, nargila i 36,2 grama marihuane. Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14.listopada, oko 13 sati u Ulici iza grada u Dubrovniku, 19-godišnji vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne po život. Krećući se kolnikom navedene ulice iz smjera istoka prema zapadu 19-godišnjak je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Nakon pružene liječničke pomoći zadržan je na liječenju u dubrovačkoj bolnici.
 
Razjašnjene su okolnosti požara na brdu Petka. Izvršenim očevidom kao uzrok izbijanja požara utvrđen je udar groma. Podsjetimo, požar je izbio 14.listopada oko 1.15 sati te je intervencijom JVP Dubrovnik lokaliziran oko 2.45 sati, a ugašen je u 11.20 sati. Opožareno je oko jednog hektra niskog raslinja i borove šume.
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 16.listopada, oko 4.40 sati,  u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a dvije su lakše ozlijeđene.
 
20-godišnji vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Put dr.Ante Starčevića iz smjera sjevera prema jugu kada je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i udario u stup javne rasvjete, kameni zid te potom vozilom sletio u zemljani nasip kanala.
Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, te je ubrzo pronađen po policijskim službenicima. Izvršenim alkotestiranjem izmjereno mu je 1,20 promila alkohola u krvi.
U ovoj prometnoj nesreći 20-godišnji vozač je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne po život, a dvojica 18-godišnjih putnika su lakše ozlijeđeni. Ozljede su im konstatirane u   dubrovačkoj bolnici gdje su zadržani na liječenju.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist