Crna kronika

Tri mladića ‘pala’ s četiri kilograma marihuane, pola namjeravali preprodati

Tri mladića 'pala' s četiri kilograma marihuane, pola namjeravali preprodati

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u zadnja je tri dana završila dva uspješna kriminalistička istraživanja vezano za kriminalitet droga i imovinski kriminalitet – rekao je na konferenciji za medije ovog petka voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica. U prvom slučaju, Odjel kriminaliteta droga u suradnji s Postajom granične policije Gruda i uz asistenciju Interventne jedinice policije Dubrovnik, završio je kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe od čega su dvije s područja Grada Dubrovnika, a jedna je s područja Župe dubrovačke.

-Radi se o mlađim osobama, 21, 23 i 25 godina, a dvojica se sada nalaze u istražnom zatvoru. Prilikom njihovih uhićenja, a i kasnijim pretragama, kod njih je pronađeno ukupno 4 kilograma i 339 grama marihuane, 14 grama speeda. Pola količine marihuane već je bilo pripremljeno za daljnju preprodaju, u 36 vrećica – rekao je Tikvica.

Naime, u večernjim satima ponedjeljka, 24. veljače, na području Konavala, u blizini državne granice s Crnom Gorom, zaustavljeno je osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe u dobi od 25 i 21 godinu, a koji su nakon zaustavljanja pokušali pobjeći, pri čemu je mlađi muškarac od sebe odbacio crnu plastičnu vreću. Obojica muškaraca su brzo sustignuti, a u odbačenoj vreći pronađena su dva paketa marihuane ukupne težine 2 kilograma. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da droga potječe iz Crne Gore te je bila namijenjena daljnjoj preprodaji konzumentima s dubrovačkog područja.

Nadalje, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su, također temeljem prethodnih saznanja, a temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom jučerašnjeg dana obavili pretragu osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 23-godišnjaka. Pretragom vozila je u prtljažnom prostoru pronađeno 36 pakiranja s ukupno 2.313 g marihuane. Pakiranja su bila od 100 i 50 grama. U drugim skrivenim dijelovima vozila pronađeno je još 26 grama marihuane i manja količina amfetamina.
Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama sva trojica muškaraca kazneno su prijavljena, a 23-godišnjak i 21-godišnjak su, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist