Aktualno

Tri milijuna kuna za “Prirodu za budućnost”

Povodom završetka 3 milijuna kuna vrijednog projekta „Priroda za budućnost“ Regionalna razvojna agencija DUNEA u srijedu 9. siječnja 2013. godine u 10 sati organizira obilazak špilje Šipun u Cavtatu.

Naime, DUNEA, kao nositelj ovog projekta iz programa Europske unije – Prekogranična suradnja Hrvatska – Crna Gora, u protekle je dvije godine radila s partnerima – Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ te Poduzećem za nacionalne parkove Crne Gore.

Cilj provedbe projekta bio je dodatno turistički vrednovati zaštićena prirodna područja, učiniti ih dostupnijima turistima, ali ih ujedno i dodatno zaštititi. Projektom „Priroda za budućnost“ u DNŽ obuhvaćeni su lokaliteti špilja Šipun u Cavtatu, Majkovi u Dubrovačkom primorju (herpetološki rezervat u proglašenju), Baćinska jezera te Park prirode Lastovsko otočje. Na ovim područjima provedeni su mali infrastrukturni radovi te opremanje.

Nakon obilaska špilje Šipun u prostorijama DUNEA-e (Branitelja Dubrovnika 41) u 12.30 sati bit će predstavljeni projektni rezultati.

Pročitajte još

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist

VIDEO/’ORLANDO’ U AKCIJI Dubrovačkim vatrogascima stiglo ‘morsko’ pojačanje

Dulist