Sport

TRENER SILVIO IVANDIJA Za uspješnu momčad potrebna je kemija

TRENER SILVIO IVANDIJA Za uspješnu momčad potrebna je kemija

Rođeni Osječanin Silvio Ivandija već je godinu dana trener momčadi Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.
Svoju je karijeru započeo 80-ih godina prošlog stoljeća kada je zaigrao za tadašnji klub Bayer Celje. Trenutno veoma uspješno vodi dubrovačke rukometaše, a nedavno je odjeknula vijest kako je pozvan u stožer rukometne reprezentacije. RKHM je na rubu ulaska u Premijer ligu, a pred reprezentacijom su veliki izazovi. O svemu tome porazgovarali smo s Ivandijom.

Kako vas je put doveo do RKHM Dubrovnik?

U Dubrovniku sam već godinu dana. Prije toga sam godinu dana proveo u Ljubuškom gdje sam s timom Izviđača došao do naslova prvaka BiH. Nakon toga klub se nije posložio kako sam zamislio pa sam otišao. Razmatrao sam opcije, a već ranije me je Ivo Dragić, potpredsjednik RKHM Dubrovnik, pitao želim li doći u Dubrovnik. Kako moja obitelj živi u Splitu ta mi je opcija jako odgovarala. Drago mi je što sam došao. Kako klub nikada nije bio u Premijer ligi, za mene je osoban izazov tamo ga i dovesti. Trenutno sve vodi tome cilju.

Što ovu generaciju dubrovačkih rukometaša čini tako posebnom?

Riječ je o skladnoj momčadi na čelu s Marom Dabelićem, Leom Prnjinom, Hrvojem Lončaricom i Tomislavom Radićem. To su sve igrači koji su sada stasali. Oni su i prije mene imali jako dobre trenere i kroz godine su izrasli u jako dobre igrače. Sada su na razini u kojoj su definitivno spremni za Premijer ligu. Nisu oni jedini, naravno, tu je još igrača koji su godinama brusili svoje vještine u klubu. Igrači su dobri, a na nama trenerima je da to oblikujemo i usmjerimo. Za uspješnu momčad je potrebna kemija, kako među igračima tako i između igrača i trenera. Srećom momčad ima veliku podršku publike, puno je domaćih igrača, međusobno se poštuju i podržavaju i dišemo skladno poput obitelji.

Možete li nam reći više o svom najnovijem angažmanu za rukometnu reprezentaciju?

Ovo nije prvi put da surađujem s gosparom Linom Červarom. S njim sam surađivao u Zagrebu i moram reći da je to bilo jako dobro. Razišli smo se u dobrim odnosima. On me ove godine pozvao u svoj stožer, što sam i ja naravno s veseljem prihvatio. Nadam se da će moj doprinos omogućiti momčadi da se bolje pripremi za nadolazeće izazove, da se lakše dođe do neke medalje i pozicija. Veliki su izazovi za reprezentaciju, slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo. S momčadi Srbije se igraju dvije utakmice u travnju, potom u lipnju s momčadima Belgije i Švicarske. Iduće godine nam dolazi i Europsko prvenstvo. Veliki su izazovi, ali mislim da se nemamo čega bojati, ipak smo mi Hrvatska rukometna reprezentacija.

Iz tiskanog izdanja od 13. ožujka 2019.

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist