Sport

TRENER KK DUBROVNIKA ŽELJKO VREĆA Ambicija je otići skalin više

TRENER KK DUBROVNIKA ŽELJKO VREĆA Ambicija je otići skalin više

Košarkaški Klub DubrovniK u godini u kojoj slavi okruglu i veliku 70. obljetnicu postojanja, a nakon niza godina bez značajnijih rezultatskih uspjeha, konačno iskazuje prve znakove ambicije.

Točnije, želja je novog vodstva kluba plasman u viši rang natjecanja. Procjena je da dubrovački košarkaši ove godine kvalitetom odskaču od konkurencije u južnoj skupini A-2 Hrvatske košarkaške lige pa je napad na prvo mjesto postavljen kao zadatak pred trenera Željka Vreću i njegove igrače.

Podsjetimo, nova sezona za KK Dubrovnik otvorena je sredinom rujna slavljenički, rođendanskom utakmicom protiv KK Cibone (57:86), a potom su uslijedile prve službene utakmice u sezoni 2017./2018., nastup u Kupu Krešimira Ćosića, gdje je dubrovački sastav, nakon uspješno prijeđene prve prepreke (pobjeda na gostovanju kod Solina 76:53), ipak zaustavljen na korak do šesnaestine finala tog natjecanja.

U Gospinom polju dogodio se ‘hladan tuš’, poraz u finalu Regije Jug od Sonik Puntamike 62:56, inače jednog od glavnih konkurenata u borbi za plasman u A-1 HKl. Nastup u južnoj skupini A-2 HKl, u kojoj u ovoj sezoni nastupa osam klubova, prošle su subote momci trenera Željka Vreće otvorili uspješno. Upisana je uvjerljiva pobjeda 84:57 protiv Adriatica u Dugopolju, kao svojevrsna dobra najava ispunjenja postavljenih visokih ciljeva. Istaknuli su se povratnik u ekipu Ivan Vodopija s 23 koša te Božo Katić s 13 koševa, a u strijelce su se upisali još i novopridošli Stipe Režić (9) i Stipe Tešija (9) te Toni Mustapić (9), Petar Šeparović (6), Husnija Habul (5), Antonio Petrović (4), Filip Vujičić (4) te Niko Stasjuk (2), a u sastavu je bio i Lovro Tolj. Pred utakmicu 2. kola, kada u subotu 11. studenog u Gospino polje stiže KK Sukošan razgovarali smo s trenerom Željkom Vrećom.

TRENER KK DUBROVNIKA ŽELJKO VREĆA Ambicija je otići skalin više

Po rezultatu utakmice može se reći da ste relativno lako stigli do pobjede protiv Adriatica?Na kraju je bilo 27 koševa viška.

Moglo bi se tako reći. Bila je to naša lagana pobjeda. Znali smo da smo bolja momčad od njih te smo to pokazali i na terenu. U utakmicu smo ušli od prve minute maksimalno angažirano i u biti vrlo rano riješili pitanje pobjednika u tom meču. Možda je mogla na kraju čak biti i veća razlika, ali to je manje bitno, i ovo je dobro.

U kakvom stanju je prva momčad dočekala početak sezone 2017./2018. u južnoj skupini A-2 HKL?

S obzirom na okolnosti i rang natjecanja u kojem igramo, jako sam zadovoljan. Posebno po pitanju kvalitete momčadi. U odnosu na prošlu sezonu dosta je promijenjen sastav. Otišla su nam četiri igrača, a došla trojica. Otišli su Ivan Bogdanović i Vjekoslav Vučinović koji su bili ‘sa strane’, a dva Dubrovčanina Mateo Vidović i Vlaho Raguž završili su srednju školu te su otišli na studij u Zagreb, odnosno Split. Došli su nam povratnik Ivan Vodopija te Stipe Režić i Stipe Tešija iz Splita. Gledajući kvalitetu igrača, kvalitetniji su igrači koji su nam stigli, nego ovi koji su otišli. Možemo reći kako je momčad u novoj sezoni jača nego u prošloj.

Jesu li samim tim i ambicije KK Dubrovnika veće?

Svakako da jesu. Ambicija je napredovati jedan skalin više, odnosno plasman u A-1 Hkl. Naravno da to neće biti lako ostvariti, dug je put. Ali ambicije su poznate.

TRENER KK DUBROVNIKA ŽELJKO VREĆA Ambicija je otići skalin više

Kakva vam je konkurencija u borbi za viši rang natjecanja?

To je svakako Sonik Puntamika, a možda i Omiš. Sonik Puntamika nam je svakako najveći konkurent, a i dobili su nas u Kupu u našoj dvorani u Gospinom polju. Što se tiče ostalih, vidjet ćemo kako će se natjecanje u ligi odvijati kroz prvih nekoliko kola.

Jesu li ambicije potpomognute pravim financijama?

Zasad su financije korektne te se može očekivati da bi se eventualnim ulaskom u viši rang natjecanja trebalo i to pojačati. Ali o tom potom. Na kraju krajeva, nije moj posao da se time bavim, već je to na upravi.

Već se neko vrijeme govori o dugoročnom cilju ulaska KK Dubrovnika u najviši rang natjecanja, Premijer ligu?

Kao treneru mi je teško na taj način razmišljati. Naravno da neke ciljeve treba zacrtati, to nije sporno.Ići ćemo skalin po skalin pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Koje su prednosti, a koji nedostaci ovosezonskog sastava KK Dubrovnika?

Prednost naše momčadi je svakako kvaliteta i iskustvo, a o nedostacima nećemo. Ne valja ih otkrivati, ostavit ću ih za sebe.

U subotu 11. studenog u 16 sati u Gospinom polju dočekujete Sukošan. Što se može očekivati?

Riječ je o iskusnoj momčadi sa zadarskog područja. Imaju dosta starijih igrača te nam neće biti lako. Međutim, favoriti smo. Imamo cilj, ambiciju, tako da očekujem pobjedu.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist