DuList IN

TREĆI FESTIVALSKI VIKEND Stiže nam Detour!

TREĆI FESTIVALSKI VIKEND Stiže nam Detour!

Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu donosi programe koji će razveseliti i velike i male! Uz tradicionalno paljenje advetske svijeće, tu je i koncert duhovne glazbe, zatim nastup grupe Detour, iščekivana Božićna bajka na kojoj će djeci biti podijeljeno oko 1500 poklona te pregršt drugih zabavnih zimskih događanja.

Nakon što su prošlu subotu održali jedan od najvećih koncerata karijeri u zagrebačkom Domu sportova, gdje su ujedno uživo predstavili i svoj novi četvrti studijski album ‘Tourdetour’, sjajni glazbenici benda Detour stižu na Dubrovački zimski festival na kojem će održati koncert u subotu, 15. prosinca u 21 sat na Stradunu. Posljednje priznanje Detourovcima stiglo je od same struke koja ih je i ove godine za pjesmu ‘Biram’ nominirala u tri kategorije diskografske nagrade Porin i to: Pjesma godine, Najbolja izvedba grupe s vokalom i Najbolji video broj. Koncertu Detoura prethodit će paljenje treće adventske svijeće, svijeće radostikoje će se održati u sklopu programa „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ u subotu u 19:30 sati na prostoru ispred Kneževa dvora i katedrale. Ovu subotu, molitveni dio predvodit će župa sv. Petra s Boninova, a zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić upalit će treću svijeću na adventskom vijencu.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao dio programa Dubrovačkog zimskog festivala, organizira velikuBožićnu bajku koja će se održati u nedjelju, 16. prosinca, u 15 sati na Stradunu. Budući da je Božić uvijek i u duhu darivanja, tradicionalno će, uz glazbeno zabavni program, biti podijeljeno oko 1500 regala za najmlađe! Osmijeh na dječjim licima najveći je poklon svima onima koji te poklone spravljaju i dijele.

Lutkarska družina DOBRISSIMO, KD ASTER izvest će predstavu „Čarobni grah“, i to u dva termina, u subotu 15. prosinca u 17 sati u teatru Bursa te u nedjelju u 11 sati.

Kazališna družina KOLARIN imat će premijeru predstave za djecu „Ježeva kućica“, u nedjelju u 17:30 sati na velikoj sceni Kazališta Marina Držića.Iz Kazališta napominju kako su sve ulaznice za dječje predstave već preuzete.
Bit će veselo i u Stanici Sjeverni pol u Luži gdje će se u subotu od 16 do 19 sati održati igraonica uz dječje animatore Tintiliniće Dubrovnik.

Na programu Šarene zime u Uvali su likovna i strip radionica te radionica znanstvene grupe koje priređuje Centar za mlade. Prikazivat će se i filmovi s DUFF-a, a nastupit će plesne skupine Convivo i Step&Jazz, a program koji je planiran za subotu, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta održat će seu nedjelju 16. prosinca od 10 do 12 sati.
Blagdansko popodne u Mokošici u subotuod 15:30 do 18:00 sati donosi mađioničarske trikove, show s balonima, puno plesa i zabave, ali i slikavanje s Djedom Božićnjakom za vesele uspomene. Program se održava u adventskom šatoru pored „Kissa“.

Božić u gospara u saloči održat će se u nedjelju u 18 sati. U programu voditeljica Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić sudjeluje Dječji zbor Dubrovnik i gosti: Renesansna radionica Doma Marina Držića, Komorni trio Domine i Nena Ćorak. Polazak autobusa s Pila je u 17:30 sati. Tu je i filmski ciklus najljepših božićnih klasika za sve generacije koji u subotuu 18 sati donosi kultne Gremline, pomalo strašnu komediju o malenim čudnovatim krznatim stvorenjima koje ne smijete hraniti nakon ponoći jer postaju zločesti. Roditelji trebaju imati na umu da su Gremlini rezervirani za malo stariju djecu. No zato najmlađe, dan ranije, u subotu od 14 sati, očekuje Snježno kraljevstvo („Frozen“).

Klapska pjesma uveseljava Dubrovčane svakog vikenda u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, a predstojeće nedjeljno jutro za to je zadužena klapa Poklisari. Uz živi glazbeni program, gastronomsku ponudu na kućicama, besplatne vožnje Libertasovim autobusima na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35) od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska, posebni X-MAS BUS koji vozi na relaciji Kolodvor-Grawe-Pile-Vojnović-Pošta Lapad te Pošta Lapad-Vojnović-Pile-Kolodvor, zatim XMAS Train koji vozi kroz Uvalu Lapad, klizalište na teniskim terenima u Uvali Lapad i ostalu raznolikou ponudu koju Dubrovački zimski festival donosi, i ovaj vikend bit će prilika za odličnu zabavu!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist