Natrag
25.3.2019 23:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Trebinjci podržali bjegunca Vučurevića!

25.9.2011 @ 14:53 Dulist Aktualno

Podijelite:

Bjeguncu i optuženiku za ratne zločine Božidaru Vučureviću Trebinjci su dali potporu organiziravši u centru grada skup naziva 'Dobrodošao Božidare'!?

Tom je prigodom Vučurević, kojeg Hrvatska traži zbog ratnih zločina na dubrovačkom području, još jednom iskazao razočarenje u Srbiju, protiv koje je najavio i tužbu.

– Da sam imao devet glava koliko je bilo braće Jugovića, sve bi ih dao za majku Srbiju, a danas za onakvu Srbiju kakvu sam vidio i proživio ne bih dao ni pet trulih krušaka – Vučurevićeva je izjava sa skupa, te je dodao kako je u Haagu dokazao svoju nevinost, ali da 'to nije bilo dovoljno za srbijanske sudove'.

Tužbu protiv Srbije najavio je pak zbog nezakonitog uhićenja te nezakonitog držanja 44 dana u pritvoru. A on je podsjetimo iz Srbije u Trebinje pobjegao 11. rujna. Uhićen je 4. travnja u Srbiji gdje je bio u pritvoru do 17. lipnja. Pušten je da se brani sa slobode do okončanja postupka kojim je trebao biti izručen hrvatskom pravosuđu, ali pod uvjetom da ne napušta Srbiju. Dva puta tjedno trebao se javljati istražnom sucu, no 11. rujna se doznalo da je pobjegao i to u Trebinje gdje je i danas.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana