Aktualno

TREBINJCI DALI ODLIČAN PRIJEDLOG ‘Nema suradnje, nema prijelaza, diži zid!’

TREBINJCI DALI ODLIČAN PRIJEDLOG 'Nema suradnje, nema prijelaza, diži zid!'

Dok su na domaćim odnosno dubrovačkim medijskim platformama vladali pozitivni komentari građana usmjereni prema Matu Frankoviću i njegovom postupku na današnjem otvaranju granice na Ivanici, na bosansko-hercegovačkim medijima bila je prisutna druga priča…

Podsjetimo, Franković se odbio fotografirati s predstavnicima Trebinja i naglasio kako se vlasti Trebinja trebaju ispričati građanima Dubrovnika ‘zbog napada na grad u proteklom ratu’.

Neki od naslova koji su se danas mogli pročitati primjerice su: ‘Ratne tenzije na otvaranju GP Ivanica’ na portalu Moja Hercegovina, ‘Skandal na otvorenju GP Ivanica’ na Dnevnom Avazu, a naslov ‘Franković ponavlja stare fraze’ osvanuo je na portalu TrebinjeLive, dok su na Facebooku dodatno komentirali kako je ovo ‘skandalozno ponašanje uzmemirenog i ljutog Frankovića’… A koji su se komentari pojavili na društvenim mrežama bosansko-hercegovačkih medija, od kojih su neki bili vulgarni i ekstremni, pročitajte u nastavku:

– Koga interesira Franković i mjesto njegovog življenja, neka ide u njegov grad i neka čeka i plaća. Jer sve ima svoju cijenu. Osobno smatram kako ne postoji niti jedan jedini razlog da se vlast RS ispričava tim skorojevićima. Posavjetovao bih prodavače u Trebinju da prije nego izgovore cijenu svojih proizvoda, ocijene odakle dolaze kupci i prema naglasku neka određuju cijenu. Franković neka naplaćuje razgledanje kamena, a Hercegovci zdravu hranu. Bez ikakvog kompleksa…

– Sramotno ponašanje. Tipično za bezrazložno prepotentnog dubrovačkog gradonačelnika. Dragi moji Trebinjci, ma gonite sve one koji prelaze granicu i glume po Trebinju dobronamjernike, kupujući sve po niskim cijenama i jos se nakrkaju janjetine po trebinjskim restoranima, a čim pređu na svoj teren – u njima prorade iste misli. Ma nema tu buduće suradnje, neka KIDAJU na svoj prostor, i neka ne vrijeđaju Srbe, kakva isprika? Svi znamo što se događalo u posljednjem ratu, neka se ovaj antipatični Hrvat ispriča našim stradalnicima, obiteljima nastradalih. On su uvijek glumili neki lažni nivo, pa i sada nastavljaju istu politiku, pretvarajući se da su oni žrtve. Probudite se dragi Hercegovci, ne dajte svoju čast i obraz ovakvom lešinarima.

– Hrvatska vojska nije nikoga napadala? Pa tko je ubio 700 tisuća civila unutar njihove države? Bog će ti suditi gospodine dubrovački ako ne bude pravde na ovome svijetu.

– Pa oni se trebaju ispričati jer nisu branili svoje domove nego napadali tuđe. Trideset posto teritorija grada Trebinja je oteto u prošlom ratu i svi poginuli srpski borci su poginuli braneći svoj grad, a ne napadajući Dubrovnik!

– Je li spreman javno se ispričati i progovoriti o zatvoru u Splitu, o zvjerstvima nad srpskim civilima i vojnicima ili barem da dozvoli da se dostojanstveno sahrane.

– Ma koja crna isprika. Tko se ispričao Srbima sto su protjerani iz Dubrovnika?

– Ja vam se javno ispričavam što ste Hrvat, nitko vam nije kriv za to.

– Nema suradnje, nema prijelaza, diži zid i izoliraj ih!

– Zabraniti ulaz tablama sa šahovnicom pa neka pokrepaju od gladi i neimaštine.

– Zatvorite granični prijelaz i napravite zid toliko visok da se Dubrovnik ne vidi niotkuda!

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović