Natrag
18.2.2019 15:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Treba utvrditi točne činjenice”

15.9.2012 @ 19:50 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenja ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik Marinka Marića te dopredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Luka Braila.

– Svakako sam protiv ratifikacije toga ugovora. Mišljenja sam da treba utvrditi točne činjenice i na temelju njih donositi tako važne odluke – rekao je Marinko Marić.

– Mislim da ne treba ratificirati Ugovor o granici. Treba preispitati sve povijesne činjenice koje prezentira najnovija knjiga i tek onda treba odlučiti što i kako učiniti – mišljenja je Pavica Vilać.

– O tome će odlučiti sabornici. Meni je kao novinaru pomalo i smiješna frka koja se digla jer su pred nekoliko godina autori knjige Stjepan Ćosić, Nenad Vekarić, Niko Kapetanić i Pero Ljubić objasnili o čemu se radi. Ne mogu shvatiti svu tu silnu naknadnu pamet koja je sad navalila. Bojim se da će se opet razgovarati s viškom emocija, a manjkom argumenata – stav je Luka Braila.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana