Aktualno

“Treba utvrditi točne činjenice”

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenja ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik Marinka Marića te dopredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Luka Braila.

– Svakako sam protiv ratifikacije toga ugovora. Mišljenja sam da treba utvrditi točne činjenice i na temelju njih donositi tako važne odluke – rekao je Marinko Marić.

– Mislim da ne treba ratificirati Ugovor o granici. Treba preispitati sve povijesne činjenice koje prezentira najnovija knjiga i tek onda treba odlučiti što i kako učiniti – mišljenja je Pavica Vilać.

– O tome će odlučiti sabornici. Meni je kao novinaru pomalo i smiješna frka koja se digla jer su pred nekoliko godina autori knjige Stjepan Ćosić, Nenad Vekarić, Niko Kapetanić i Pero Ljubić objasnili o čemu se radi. Ne mogu shvatiti svu tu silnu naknadnu pamet koja je sad navalila. Bojim se da će se opet razgovarati s viškom emocija, a manjkom argumenata – stav je Luka Braila.

Pročitajte još

NAZIRE LI SE KRAJ KIŠI? Meteorolog otkrio kakav će nam biti lipanj

Dulist

VIDEO U nelegalnoj streljani na Žarkovici nastavilo se s pucanjem

Dulist

ĐURO LUBURA UPOZORAVA Jeftiniji SMS-ovi i pozivi prema EU ne vrijede za ove korisnike

Dulist