Aktualno

“Treba utvrditi točne činjenice”

"Treba utvrditi točne činjenice"

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenja ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik Marinka Marića te dopredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Luka Braila.

– Svakako sam protiv ratifikacije toga ugovora. Mišljenja sam da treba utvrditi točne činjenice i na temelju njih donositi tako važne odluke – rekao je Marinko Marić.

– Mislim da ne treba ratificirati Ugovor o granici. Treba preispitati sve povijesne činjenice koje prezentira najnovija knjiga i tek onda treba odlučiti što i kako učiniti – mišljenja je Pavica Vilać.

– O tome će odlučiti sabornici. Meni je kao novinaru pomalo i smiješna frka koja se digla jer su pred nekoliko godina autori knjige Stjepan Ćosić, Nenad Vekarić, Niko Kapetanić i Pero Ljubić objasnili o čemu se radi. Ne mogu shvatiti svu tu silnu naknadnu pamet koja je sad navalila. Bojim se da će se opet razgovarati s viškom emocija, a manjkom argumenata – stav je Luka Braila.

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist