Natrag
20.2.2019 00:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Treba produžiti cjelodnevni boravak u školama

11.12.2012 @ 19:54 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Sanja Putica iznijela je nekoliko prijedloga vezano za funkcioniranje obrazovanja u Gradu Dubrovniku.  

– Podržavam napore koje Grad i UO za obrazovanje poduzimaju da bi školstvo funkcioniralo. Grad ima razvijen sustav produženog boravka u osnovnim školma, ali moramo razmisliti o kanaliziranju sredstava da bi se produženi boravak produžio na 4 godine. Hvalevrijedno je da škole imaju vlastitu kuhinju pa u slučaju kad grad planira gradnju i nadogradnju škola, treba planirati i gradnju kuhinje. Nažalost postoji sve više djece koja su potrebita psihološke pomoći, djece iz obitelji s problemima. Stručno-razvojne službe Grad treba poticati – prijedlog je Sanje Putice.

– Treba omasoviti broj stručnih suradnika poput psihologa, a ima područnih škola koje nemaju ni pedagoga – zaključila je.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana