Aktualno

Treba nam i po Gradu zračni most!

Treba nam i po Gradu zračni most!

Dragi naši sugrađani, ako ste mislili da će naše ceste, konkretno Ulica Iva Vojnovića, dobiti lijepi novi asfalt, grdno ste se prevarili!

Budući da nas je mnogo čitatelja zvalo i u nevjerici pitalo je li moguće da će jedna od ključnih gradskih cesta ostati u ovakvom stanju, provjerili smo u Gradu Dubrovniku, gdje su nam potvrdili kako će Ulica Iva Vojnovića najvjerojatnije ostati ovakva kakva jest.
Naime, iz Grada potvrđuju kako će se eventualno 'pokrpati' najveće grbe, te da će se preko ceste prevući novi sloj samo u slučaju ‘ako se za to ukaže potreba’. Potreba se ukazuje već sad, jer su nas građani zvali s komentarima kako će im 'otići amortizeri' ili pak 'bubrezi na ovakvim grbama na cesti!'.

Iz Grada pak navode kako postoji mogućnost da se cesta pre-asfaltira od butige Brbora do lapadskih semafora, opet ‘ako bude potrebe’.
Podsjetimo, Ulica Iva Vojnovića nedavno je asfaltirana modernim, takozvanim 'mikroasfaltom', no čini se kako ovaj građevinski materijal nije idealan za dubrovačke ceste, točnije za podlogu na koju se nanosi. Postavljanje mikroasfalta na Vojnoviću započelo je 7. travnja, te su čak naši sugrađani morali i preparkirati svoja vozila i jedno vrijeme ne parkirati na (još jednom) gradilištu.

Unatoč žrtvovanju građana, jer naći parking u Gradu jest žrtva, povratna reakcija nije bila idealna. Ne zaboravimo napomenuti, postavljanje mikroasfalta uzrokovalo je i nesnosne gužve, a budući da je bio i prvi radni dan u tjednu, građani su bili, malo je reći, nezadovoljni. Neki od njih podsjetili su nas i na obećanje gradonačelnika kako će se radovi odvijati noću, no ništa od tog.

S obzirom na nevjerojatne gužve, zbog kojih se cijeli grad spojio u jednu veliku kolonu, možemo li, u ime svih naših sugrađana, postaviti pitanje gradonačelniku: Treba li zračni most ići od Dubrovnika do Zagreba, ili pak poviše dubrovačkih ulica?

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist