Aktualno

“Trčimo pred rudo!”

"Trčimo pred rudo!"

Povodom sjednice Hrvatskog sabora, zakazane za 19. rujna, na kojoj bi se trebalo ratificirati sporazum o granicama Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, a koji je, prema riječima stručnjaka, nesporno štetan za Hrvatsku, idućih dana donosimo komentare i mišljenja naših sugrađana, političara, pravnika, poduzetnika…

S više ili manje poznavanja o ovoj tematici Dubrovčani su stajališta kako sporazum ne treba ratificirati. Danas donosimo mišljenja predsjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i predsjednice dubrovačkog SDP-a Olge Muratti, odvjetnika i gradskog vijećnika HDZ-a Antuna Kisića te glazbenog umjetnika i nezavisnog gradskog vijećnika Mila Hrnića.

– To je pitanje koje trebaju rješavate veće razine. Treba vidjeti dokle se došlo, može li se naprijed ili ne. Moj je stav da ova vlast treba ispoštovati odluke u onoj mjeri koliko se to mora poštovati.  Ne mogu biti protiv te odluke ako je obvezujuća. O ratifikaciji toga Ugovora svoj stav vam moraju reći oni koji će o tome odlučivati s time da trebaju voditi računa o nama, hrvatskom čovjeku i hrvatskom jugu. Ja sam za poštivanje onoga što se poštivati treba – rekla je za duList Olga Muratti.

– Nikako! Ni govora! Čemu takva žurba i preša? To je čin ravan izdaji kad se radi o državnom teritoriju. Barem kad je riječ o tim stvarima ne bi trebalo žuriti. Trebalo bi sve još jednom preispitati jer uvijek su moguće greške, i sigurno je da je do nje došlo – stav je Antuna Kisića.

– U EU možemo ući i bez ratificiranja. Problem je moguće otvaranje drugih graničnih problema. Protiv toga sam da išta gubimo, ako ne trebamo. Mi želimo ratificirati, a u BiH se Srbi bune protiv toga. Čemu ratifikacija služi ako nije obostrana? Ugovor treba biti ratificiran s obje strane ako predstavlja cjelovito rješenje svih granica s BiH, ali ako je u pitanju samo Neum i Klek onda nisam tome sklon. Čini mi se kao da trčimo pred rudo – mišljenja je Milo Hrnić.

Pročitajte još

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist