Zanimljivosti

Tražite posao? Pođite u srijedu na Sveučilište

Tražite posao? Pođite u srijedu na Sveučilište

Šesti Sajam poslova održat će se u srijedu 30. listopada na Sveučilištu u Dubrovniku, a pod nazivom 'Pronađite svoje svjetlo', najavio je to Dasen Jasprica u Hrvatskom zavodu zazapošljavanje.

Tom prilikom Jasprica je istaknuo kako bi bilo puno praktičnije da je sajam pslova organiziran prije sezone, no kako su se morali prilagoditi uvjetima Europske unije, budući da se sajmovi poslova u zemljama članica održavaju u listopadu.

– No, pokušat ćemo se izboriti da se ubuduće sajam ipak održava u starom terminu' – ističe Jasprica.

Teško je točno procijeniti uspjeh Sajma poslova, ali prema nekim pokazateljima posao zahvaljujući sudjelovanju na sajmu do sada je pronašlo oko 200 nezaposlenih, napomenuto je danas na konferenciji.

Sajam poslova održava se od 10 do 15 sati u kojem će se terminu nezaposlenim osobama i tražiteljima posla na info pultovima predstaviti više od 30 poslodavaca i desetak obrazovnih institucija. Od popratnih događaja na Sajmu, tu je radionica za nezaposlene pod nazivom 'Priprema za samozapošljavanje' s početkom u 10.30 sati te okrugli stol 'Samozapošljavanje kao rješenje nezaposlenosti'.

Posjetitelji sajma koji bi željeli raditi u zemljama Europske unije moći će se također informirati o Eures mreži gdje se u dnevnoj frekvenciji nudi 1.5 milijun radnih mjesta.

Stoga, svi koji traže posao trebali bi se u srijedu zaputiti prema Sveučilištu u Dubrovinku, na adresi Ćira Carića 4, te da ponesu životopis, ponudu za zaposlenje i radnu knjižicu. U suradnji s Libertasom za sve nezaposlene osiguran je besplatan prijevoz linijama 6 i 7, uz predočenje evidencijskog listića.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist