Natrag
24.4.2019 10:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRAŽE SUBVENCIJE Jadrolinija ukida Plavu magistralu!

26.3.2014 @ 13:36 Nikša Miletić Hrvatska

Podijelite:

Nakon što se neko vrijeme polemiziralo o tome hoće li se gasiti tzv. Plava magistrala, tj. trajektna linija Rijeka-Dubrovnik, iz Jadrolinije najavljuju konačno ukidanje zbog uskraćivanja državnih subvencija.

Naime, uprava Jadrolinije obratila se nedavno čelnicima tri županije od kojih traži da preuzmu financijski teret koji je prije snosila država. Župan DN ogorčen je takvim postupanjem i brodara i države od koje traži da pronađe način kako održati tu liniju.
-Mi smo prije nekoliko dana imali sastanak s Jadrolinijom koja nam je najavila probleme s linijiom Rijeka – Dubrovnik. Država im je ukinula subvencije na tom dijelu i oni su zatražili od županija, država i općina kojih se tiču te linije, Primorsko-goranska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska da sudjeluju u pokrivanju kako oni kažu gubitka na toj liniji. Od nas su zatražili 1.5 milijuna kuna, a od Općine Mljet, Grada Dubrovnika i grada Korčule su zatražili dodatna sredstva – rekao je Dobroslavić.
-Mi smo na tu temu održali sastanak s čelnicima lokalnih samouprava u našoj županiji i jednoglasno smo u tome kako nam je ta linija nužna. Ona povezuje tri naša otoka i to je posebno važno zbog njih. Ukidanje takve linije za našu županiju koja je već prometno izolirana to bi značilo daljenje pogoršanje naše situacije. To je za nas apsolutno neprihvatljivo – zaključio je župan DN Nikola Dobroslavić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana