Natrag
24.6.2018 04:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRANSFER ŽIVOTA Dustrin Karač iz Juga u Sanitat

17.12.2017 @ 22:34 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Frano Karač, proslavljeni vaterpolist Juga i hrvatske reprezentacije, nakon više od trideset godina u vaterpolu, u bazenu i uz bazen, odlučio se za zaokret u svojoj poslovnoj karijeri. S mjesta trenera mlađih kategorija u Vaterpolskom klubu Jug Croatia osiguranje nedavno je prešao u gradsku tvrtku Sanitat Dubrovnik d.o.o..

-Osjetio sam zasićenje vaterpolom te sam htio promijeniti karijeru. U mom trenerskom poslu nisam napredovao kako sam očekivao. Ostao sam u mlađim kategorijama u kojima se nisam vidio za cijeli život. Nedostajalo mi je motivacije, a kao igrač sam uvijek davao sve od sebe. Nisam više vidio prevelike izazove, shvatio sam da mi karijera stagnira te sam morao napustiti Jug. Na žalost ili na sreću, pokazat će vrijeme. Pružila mi se nova poslovna prilika i odlučio sam je prihvatiti. Zasad sam zadovoljan – rekao je za DuList Karač, koji priznaje kako je posebno emotivan bio rastanak s djecom koju je trenirao.

– Darovali su mi lijep poklon, a drago mi je što sam s njima zadnji turnir uspješno završio – ističe ovaj 40-godišnjak pred kojim su novi izazovi. Kako kaže, zasad u Sanitatu obavlja funkciju voditelja tržnica.
– Radi se na mnogim projektima, a na nekima od njih je bilo malo neorganiziranosti. Tek sam počeo pa još treba pohvatati konce. Ali ide pomalo – ističe Karač, kojem je novo radno mjesto donijelo promjene i u privatnom životu.

Karačevo ime izvan sportskih i vaterpolskih tema javlja se na možda neočekivanom mjestu, u političkim vodama. Na lokalnim izborima 2017. godine zauzeo je visoko 6. mjesto na listi Dubrovačke stranke – Dustre za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Voljom birača u Gradsko vijeće na koncu ipak nije ušao, ali zato jest prešao u Sanitat. Time je ta gradska tvrtka na neki način prerasla u Dustrin glavni tabor, budući da su, uz Karača kao voditelja tržnica, u tom poduzeću zaposleni Domagoj Carević kao voditelj marketinga i vanjskog oglašavanja te Tomislav Tabak, kojeg se u javnosti veže za Dustru, kao privremeni zamjenik direktora, a od prvog dana 2018. godine direktor tvrtke.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana