Natrag
26.4.2018 16:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRAJEKTNA LINIJA Država oživljava ‘Plavu magistralu’

26.12.2016 @ 17:26 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o održavanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime je opet uvedena dužobalna trajektna linija Rijeka – Dubrovnik i to kroz cijelu godinu.

Kako donosi Novi list, izvan sezone trajektna linija minimalnog kapaciteta 650 putnika i 70 vozila povratno će prometovati barem jednom tjedno. Isti kapacitet ostaje i za vrijeme turističke sezone, ali u pred i posezoni imat će barem dva povratna putovanja tjedno, a u špici sezone najmanje tri povratna putovanja tjedno.

Ipak, upitno je hoće li liniju održavati nacionalna kompanija Jadrolinija. Prema izjavi predsjednika Uprave državnog brodara Alana Klanca, postoji načelni interes, ali još nema definitivne odluke, dok se ne utvrde uvjeti održavanja linije i visina subvencije.

-Nakon prodaje broda ‘Liburnija’ mi ni nemamo brod koji bi mogao odmah ploviti na toj liniji. Eventualno bi brod ‘Dubrovnik’ mogao biti opcija. Zainteresirani smo ako će se linija subvencionirati i ako će to EU dopustiti. Činjenica je da su povećani određeni kapaciteti na brzobrodskim linijama, što se poklapa s našom strategijom razvoja flote. To znači da bismo već sljedeće godine nastojali krenuti u nabavu ili u novogradnju katamarana kapaciteta oko 400 putnika – kazao je Klanac.

Podsjetimo kako je ‘Plavu magistralu’ 2015. godine u potpunosti ukinula Vlada Zorana Milanovića, a prethodno je u Vladi Jadranke Kosor prestala biti cjelogodišnja te je prometovala samo u vrijeme turističke sezone.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana