Crna kronika

VIDEO/FOTO TRAGEDIJA U PLATU HGSS-ovci se uključili u potragu za trećim nestalim radnikom

VIDEO/FOTO TRAGEDIJA U PLATU HGSS-ovci se uključili u potragu za trećim nestalim radnikom

Pripadnici HGSS stanice Dubrovnik priključili su se potrazi trećeg nestalog radnika.

-Trenutno šest naših pripadnika pretražuje obalni pojas – potvrdili su nam iz HGSS-a.

Cijelu noć trajala je potraga za trećim nestalim radnikom hidroelektrane Plat, a koja se nastavila i u petak ujutro. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila. Prema informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, tijekom današnjeg dana na sanaciji i osiguranju požarišta bit će aktivirani vatrogasci iz DIP-a Dubrovnik, JVP-a Konavle i DVD-a Dubrovački vatrogasci. Istaknimo kako je tijekom četvrtka na intervenciji bilo ukupno 29 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovački vatrogasci, JVP-a Konavle i DVD-a Župa dubrovačka.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli za DuList je istaknuo kako je riječ o strašnoj tragediji te je izrazio iskrenu sućut obiteljima poginulih.

Podsjetimo, do samog požara u HE Plat došlo je u četvrtak ujutro oko 9 sati. Odmah po dojavi na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. U trenutku izbijanja požara u tunelu hidroelektrane na dubini od 200 do 300 metara bilo je devet radnika koji se zbog velikog dima razdvajaju. Šestorica su zadobila lakše ozljede, trojici je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja, a trojica su hospitalizirana na odjelu pulmologije OB Dubrovnik te su zadržani na promatranju.

Vatrogasci su u isto vrijeme nastavili s akcijom gašenja požara te potragom za preostalom trojicom unesrećenih. Pridružili su im se i ronioci te s mora policijski brod. Oko 14 sati načelnik Pavličević potvrdio je kako je jedan nastradali pronađen u tunelu, kraj turbine hidrocentrale. Ronioci JVP Dubrovački vatrogasci preronili su dio kanala dugog 500 metara i na njegovoj sredini pronašli su beživotno tijelo. Drugi stradali pronađen je kasno sinoć na obali u Cavtatu.

Kako je za DuList potvrđeno najmlađi od trojice radnika je 33-godišnjak, drugi je pak 35-godišnjak, a najstariji 42-godišnjak.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist