Crna kronika

TRAGEDIJA U ORSANU Smrtno stradao legendarni jedriličar Andro Knežević

TRAGEDIJA U ORSANU Smrtno stradao legendarni jedriličar Andro Knežević

Andro Knežević (91), legenda dubrovačkog i hrvatskog jedriličarstva tragično je nastradao u kasnim poslijepodnevnim satima u lučici Orsan.

Ovu vijest potvrdio nam je sam predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra. Potresen nam je ispričao kako je gospar Andro skliznuo s broda i utopio se.

– Već je padao mrak, pala je rosa i bilo je sklisko. Odmah se skočilo za njim u more, ali bilo je kasno. I Hitna pomoć ga je skoro sat vremena pokušavala reanimirati. Ovo je velika tragedija za sve nas – rekao je Mikulandra.

Gospar Andro je bio najstariji član Jedriličarskog kluba Orsan. 65 godina je aktivno jedrio, a 31 godinu na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a svakodnevno je boravio u Orsanu gdje je svojim savjetima sudjelovao u radu Kluba. I nije bio samo legenda Orsana. Bio je jedan od najzaslužnijih za razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika (2003.) i Dubrovačkog saveza športova (2002.).

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su nam potvrdili da se slučaj dogodio oko 17 sati. Ne spominjući ime nastradaloga potvrdili su kako je bio sam na barci, a članovi obitelji su krenuli u potragu za njim jer se nije na vrijeme vratio kući.

Iz Policije su isključili nasilnu smrt. Tijelo nastradalog je prevezeno je na Odjel patologije gdje će se utvrditi točan uzrok smrti, odnosno je li riječ o prirodnoj smrti zbog čega je došlo do pada u more ili se radi o nesretnom slučaju.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist