Hrvatska

TRAGEDIJA U KOLOČEPSKOM KANALU Dvije osobe poginule, za pet ih se još traga

TRAGEDIJA U KOLOČEPSKOM KANALU Dvije osobe poginule, za pet ih se još traga

Dvije osobe smrtno su stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa više članova posade.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) s nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko – potražnu akciju za pet osoba koje su nestale nakon teške pomorske nesreće u Dubrovačkom akvatoriju gdje se brod Lučke kapetanije Dubrovnik sudario sa gumenjakom.

Prema dostupnim informacijama, službeni brod dubrovačke Lučke kapetanije „Danče“ u utorak, 25. travnja u 21.20 sati u Koločepskom kanalu sudario se sa gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake, na kojoj se nalazilo 9 osoba, ugostiteljskih djelatnika hrvatskog državljanstva, a koja je plovila iz smjera Šipana prema Brsečinama.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik plovio prema otoku Mljetu, gdje je bio angažiran u akciji hitnog medicinskog prijevoza pacijenta dr. Sandre Benković iz Goveđara, koji je doživio infarkt.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim ozljedama dok su dvije pronađene osobe nažalost mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kap. Sinišom Orlićem, u srijedu, 26. travnja u Dubrovniku će se sastati sa voditeljima potražnih timova. Ujedno će tijekom dana izvijestiti o rezultatima spasilačko – potražne akcije.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist