Crna kronika

TRAGEDIJA U HIDROELEKTRANI DORH donio rješenje o proširenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je u četvrtak rješenje o proširenju istrage, određene rješenjem o provođenju istrage od 13. lipnja 2019. protiv petorice hrvatskih državljana (1953., 1970., 1956., 1975. i 1947.)  u slučaju smrtnog stradavanja trojice zaposlenika Hidrelektrane Dubrovnik u Platu.

Kako ističu iz DORH-a u priopćenju, postoji osnovana sumnja da su navedena petorica hrvatskih državljana počinili po jedno kazneno djelo teško djelo protiv opće sigurnosti i u vezi s kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova.

-Istraga se ovim rješenjem proširuje na okrivljenu pravnu osobu sa sjedištem u Zagrebu, zbog postojanja osnovane sumnje da je odgovorna za isto kazneno djelo, a odgovornost pravne osobe proizlazi iz odgovornosti prve trojice okrivljenih hrvatskih državljana (1953., 1970. i 1956.) koji su, osnovano se sumnja, kao odgovorne osobe u pravnoj osobi od prosinca 2016. do 29. prosinca 2017. povrijedili obveze pravne osobe u oblasti gradnje i zaštite od požara, prilikom obnove (rekonstrukcije) Pogona Hidroelektrane Dubrovnik u Platu – navode iz DORH-a i dodaju:

-Navedeno je opisano u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama ovog državnog odvjetništva 14. lipnja 2019. Posljedica postupanja okrivljenika bilo je smrtno stradavanje trojice zaposlenika Hidroelektrane Dubrovnik u požaru 10. siječnja 2019. i nastalom velikom materijalnom štetom – istaknuto je u priopćenju.

U nastavku istražnog postupka provodi se dopuna vještačenja uzroka požara i kemijskog vještačenja.

Pročitajte još

DETALJI O POŽARU U SMOKVICI Osumnjičeni trojac spaljivao korov i nisko raslinje

Dulist

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Dulist

Saniraju se rubovi požara u Smokvici, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija