Grad

TRADICIONALNO DRUŽENJE Dubrovnik Christmas Reception održan u Londonu

Tradicionalni božićni prijem u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održan je proteklog utorka u Veleposlanstvu RH u Londonu u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Londonu i Veleposlanstvom RH.

Dubrovačkom Božićnom prijemu je prisustvovalo osamdesetak uzvanika – turističkih agenata, avioprijevoznika, turoperatora i medija kao što su National Geographic, CNBC, CNN, Metro, Daily Mail, The Sun i drugi, ali i brojni uglednici iz Londona. Služili su se hrvatski specijaliteti i domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, a sve je bilo popraćeno i domaćom glazbom u izvedbi akademskog glazbenika Pera Škobelja.

Tomislav Vlahutin, diplomat u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji, pozdravio je nazočne te najavio Veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Igora Pokaza, direktoricu Turističke zajednice grada Dubrovnika Romanu Vlašić te direktoricu predstavništva HTZ-a u Londonu, Dariju Reić. Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji, Igor Pokaz istaknuo je izvrsnu suradnju, odličnu zračnu povezanost te značaj Dubrovnika kao iznimno popularne destinacije za odmor Britanaca.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik i dodala da su Britanci tradicionalno na prvom mjestu najbrojnijih posjetitelja Dubrovnika, a ove godine bilježe i povećanje u dolascima od 6%, s ostvarenih 3% više noćenja. Naglasila je kako je British Airways uveo i treći let tjedno ove zime te pozvala Britance da posjete Dubrovnik i u zimskim mjesecima, posebice u trajanju Dubrovačkog zimskog festivala i da proslave Božić i Novu Godinu u Dubrovniku. Govorila je o zimskim programima, produljenju turističke sezone te rekordnom turističkom prometu. Uz zahvale svima koji su došli izrazila je i očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona te da će broj dolazaka britanskih turista i dalje rasti s obzirom na najave povećanja broja letova iz Velike Britanije tijekom cijele godine.

Britanski turisti su najbrojniji posjetitelji Dubrovnika već dugi niz godina, a ove su godine do početka prosinca ostvarili 196 938 dolazaka i 914 895 noćenja, što je oko 6 % porast u dolascima i 3 % porast u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na dubrovačkom Božićnom prijemu upriličeno je izvlačenje sretnog dobitnika dvije povratne zrakoplovne karte London–Dubrovnik-London koje je osigurala zrakoplovna kompanija British Airways i besplatni vikend boravak za dvije osobe koji sponzorira hotel Valamar Lacroma, a sretni dobitnik je Divyakumar Shah iz Sona Tours, agent specijaliziran za Britance  Indijskog podrijetla kojih u Velikoj Britaniji ima preko 1.5 milijun, ali i za Indijsko tržište. U Dubrovniku je nedavno organizirao višednevno indijsko vjenčanje. Ovaj nagradni boravak će iskoristiti za dodatno upoznavanje destinacije, odnosno mogućnosti za organizaciju posebnih evenata.

Pročitajte još

VIŠE JE SCENARIJA, ALI… Hoćemo li i ove godine imati Zimski festival?

Dulist

PLOVIDBENI RED OD PONEDJELJKA Zadnji brod s Lokruma u 18 sati

Dulist

‘ZELENA ČISTKA’ Iz podmorja Lokruma izvađeno preko 80 kilograma otpada!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija