DuList PROMO

TRADICIONALNI OKUSI Trinity – azijski restoran u Lapadu

Nakon vrlo uspješnih nekoliko godina rada japanskog restorana Shi­zuku, Eri i Yoshihiro Tsugawa odlu­čili su se na još jednu poslovnu priču – otvaranje restorana Trinity.

Vrlo drag i simpatičan par, za duList je ispričao svoju priču o samoj ideji ovog novo­otvorenog restorana. S obzirom na veliku posjećenost i popularnost kojeg Shizuku uživa, logičan slijed bio je raz­mišljati o otvaranju novog prostora gdje će gosti, naučeni na japanske specijalitete, ići još jedan korak dalje te probati neke nove kombinacije okusa.

Trinity u svojoj ponudi ima tradicionalnu tajlandsku i japansku kuhi­nju uz klasična, mediteranska i europska jela

Trinity u svojoj ponudi ima tradicio­nalnu tajlandsku i japansku kuhinju uz klasična, mediteranska i europska jela. Težište je na tajlandskim jelima koja se razlikuju od japanskih posebno po svojim aromatičnim i pikantnim svoj­stvima. Poznata po rezancima i riži, tajlandska kuhinja održava savršenu ravnotežu između slatkog, kiselog, lju­tog i slanog. U ovom restoranu, okusi su ne toliko ‘spicy’, odnosno prilago­đeni našim, mediteranskim nepcima.

Svakako je najpoznatije jelo Pad thai, neodoljiva mješavina rižinih rezanaca prženih sa svježim kozicama ili pile­tinom. Thai tom yam juha je također vrlo tradicionalno jelo specifične ljuto – slatko – kisele arome uz upotrebu svje­žih začina kao što su galangal i limun­ska trava. Pored dnevnih i japanskih već poznatih slastica mogu se probati i tajlandske, kao što su primjerice rižine kuglice u kokosovom mlijeku.

Kulturološki miks
Svaki pravi kuhar, treba odrastati i živjeti s okusima jela koje priprema pa se tako u kuhinji Trinitya nalaze profe­sionalni chefovi s Tajlanda i Japana kao i naš dubrovački chef. Ovaj kulturološki miks rezultirat će ubuduće, kako Eri kaže, fuzijom tajlandskih, japanskih i hrvatskih okusa. Za početak, važno je upoznati te naučiti razlikovati i uživati u tradicionalnim i originalnim oku­sima azijske kuhinje.

Ambijent Trinitya je vrlo ugodan i intiman pa je ovaj restoran pogodan kako za romantične večere, godišnjice tako i za veće proslave i okupljanja. Uz Sake i tradicionalno šljivino vino Ume Shu, već iskušane japanske pive, gosti mogu uživati i u koktelima pripremlje­nim uz svježe japansko voće Yuzu i poznatom japanskom ginu Roku.
Posjetom restorana Trinity pruža se svima jedinstvena prilika kušati najbo­lja tajlandska i japanska jela, upoznati djelić kulture i običaja te ponešto nau­čiti o tradicionalnim okusima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija