DuList PROMO

TRADICIONALNI OKUSI Trinity – azijski restoran u Lapadu

TRADICIONALNI OKUSI Trinity – azijski restoran u Lapadu

Nakon vrlo uspješnih nekoliko godina rada japanskog restorana Shi­zuku, Eri i Yoshihiro Tsugawa odlu­čili su se na još jednu poslovnu priču – otvaranje restorana Trinity.

Vrlo drag i simpatičan par, za duList je ispričao svoju priču o samoj ideji ovog novo­otvorenog restorana. S obzirom na veliku posjećenost i popularnost kojeg Shizuku uživa, logičan slijed bio je raz­mišljati o otvaranju novog prostora gdje će gosti, naučeni na japanske specijalitete, ići još jedan korak dalje te probati neke nove kombinacije okusa.

Trinity u svojoj ponudi ima tradicionalnu tajlandsku i japansku kuhi­nju uz klasična, mediteranska i europska jela

Trinity u svojoj ponudi ima tradicio­nalnu tajlandsku i japansku kuhinju uz klasična, mediteranska i europska jela. Težište je na tajlandskim jelima koja se razlikuju od japanskih posebno po svojim aromatičnim i pikantnim svoj­stvima. Poznata po rezancima i riži, tajlandska kuhinja održava savršenu ravnotežu između slatkog, kiselog, lju­tog i slanog. U ovom restoranu, okusi su ne toliko ‘spicy’, odnosno prilago­đeni našim, mediteranskim nepcima.

TRADICIONALNI OKUSI Trinity – azijski restoran u Lapadu

Svakako je najpoznatije jelo Pad thai, neodoljiva mješavina rižinih rezanaca prženih sa svježim kozicama ili pile­tinom. Thai tom yam juha je također vrlo tradicionalno jelo specifične ljuto – slatko – kisele arome uz upotrebu svje­žih začina kao što su galangal i limun­ska trava. Pored dnevnih i japanskih već poznatih slastica mogu se probati i tajlandske, kao što su primjerice rižine kuglice u kokosovom mlijeku.

Kulturološki miks
Svaki pravi kuhar, treba odrastati i živjeti s okusima jela koje priprema pa se tako u kuhinji Trinitya nalaze profe­sionalni chefovi s Tajlanda i Japana kao i naš dubrovački chef. Ovaj kulturološki miks rezultirat će ubuduće, kako Eri kaže, fuzijom tajlandskih, japanskih i hrvatskih okusa. Za početak, važno je upoznati te naučiti razlikovati i uživati u tradicionalnim i originalnim oku­sima azijske kuhinje.

TRADICIONALNI OKUSI Trinity – azijski restoran u Lapadu

Ambijent Trinitya je vrlo ugodan i intiman pa je ovaj restoran pogodan kako za romantične večere, godišnjice tako i za veće proslave i okupljanja. Uz Sake i tradicionalno šljivino vino Ume Shu, već iskušane japanske pive, gosti mogu uživati i u koktelima pripremlje­nim uz svježe japansko voće Yuzu i poznatom japanskom ginu Roku.
Posjetom restorana Trinity pruža se svima jedinstvena prilika kušati najbo­lja tajlandska i japanska jela, upoznati djelić kulture i običaja te ponešto nau­čiti o tradicionalnim okusima.

Pročitajte još

Blok kuhinje za svaki stil: Od modernog do rustikalnog

Dulist

KRIPTO VIJESTI Najnovija kretanja na tržištu

Dulist

GASTRO MARE U KOBAŠU Bjelkova gastro senzacija za domaće do kraja svibnja

Dulist