Kultura

TRADICIONALNI NASTUPI NA IGRAMA Linđo na taraci Revelina u utorak i subotu

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara nastavljaju se i kroz kolovoz, i to u utorak, 4. kolovoza, a zatim i u subotu, 8. kolovoza s početkom u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Folklorni ansambl Linđo već pet desetljeća svijetu ponosno predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu. Ovaj višestruko nagrađivani ansambl miljenik je kako dubrovačke, tako i inozemne publike, što zbog svog plesnog umijeća i energije, što zbog predivnih izvornih kostima u kojima njegovi mladi plesači nastupaju. Ansambl ove godine slavi svoju pedesetu godišnjicu djelovanja, a nastupi na Revelinu na Igrama svakako su dobra uvertira za veliku proslavu kojom će se ta svečana obljetnica obilježiti, a koja je planirana za kraj studenoga ove godine. Nakon nastupa 4. kolovoza, Linđo je na programu Igara i 8., 18. i 22. kolovoza, a izvodit će hrvatske narodne pjesme i plesove iz Slavonije, Valpova, Baranje i Međimurja, bunjevačke i šokačke plesove, zatim neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, plesove iz Primorja te istarski balun, ali i tri glazbene točke.

Ulaznice su dostupne online, u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia te u Kulturno-informativnom centru u Luži, kao i na blagajni na ulazu dva sata prije izvedbe.

Pročitajte još

Jedinstvena renesansna izložba stigla u obnovljeni samostan Gospe od Špilice na Lopudu

Dulist

OBNOVLJEN KNEŽEV DVOR U PRIDVORJU ‘Gospodski gaj’ iz kojeg su Konavlima vladali Gundulić i Palmotić

Iva Dedo

Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta

Dulist