Natrag
22.2.2019 11:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRADICIONALNI NASTUPI NA IGRAMA Linđo na taraci Revelina u utorak i subotu

2.8.2015 @ 12:53 Dulist Kultura

Podijelite:

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara nastavljaju se i kroz kolovoz, i to u utorak, 4. kolovoza, a zatim i u subotu, 8. kolovoza s početkom u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Folklorni ansambl Linđo već pet desetljeća svijetu ponosno predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu. Ovaj višestruko nagrađivani ansambl miljenik je kako dubrovačke, tako i inozemne publike, što zbog svog plesnog umijeća i energije, što zbog predivnih izvornih kostima u kojima njegovi mladi plesači nastupaju. Ansambl ove godine slavi svoju pedesetu godišnjicu djelovanja, a nastupi na Revelinu na Igrama svakako su dobra uvertira za veliku proslavu kojom će se ta svečana obljetnica obilježiti, a koja je planirana za kraj studenoga ove godine. Nakon nastupa 4. kolovoza, Linđo je na programu Igara i 8., 18. i 22. kolovoza, a izvodit će hrvatske narodne pjesme i plesove iz Slavonije, Valpova, Baranje i Međimurja, bunjevačke i šokačke plesove, zatim neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, plesove iz Primorja te istarski balun, ali i tri glazbene točke.

Ulaznice su dostupne online, u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia te u Kulturno-informativnom centru u Luži, kao i na blagajni na ulazu dva sata prije izvedbe.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana