Aktualno

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!

Prosinac u DuListu vrijeme je za pripremiti se za važno priznanje koje naš tjednik svake godine dodjeljuje vrijednim i zaslužnim građanima našeg grada. Ljudima koji su se iskazali u različitim sferama svog života te na taj način ‘zadužili’ kako Dubrovnik, tako i našu županiju.

Stoga, vrijeme je za Pozitivca 2018. godine. Pred vama je osam kandidata za ovo vrijedno priznanje, a iako ove godine nismo imali klasične nominacije čitatelja, lista je sastavljena na temelju nominacija koje ste na našu redakciju slali tijekom cijele godine.

Za osobu za koju baš vi mislite da bi mogla ponijeti ovu lijepu titulu kao dokaz svog rada, truda i nesebičnosti u bilo kojem aspektu života moći ćete glasovati na portalu DuLista od 27. prosinca do zaključno 4. siječnja kada ćemo objaviti pobjednika. Pozitivac 2018., ponijet će statuu, rad priznate dubrovačke akademske umjetnice Iris Lobaš Kukavičić te će imati priliku dodatno se predstaviti javnosti u prvom novogodišnjem razgovoru za tjednik duList.

 

Maja i Mirko Andrić

’24h bez kompromisa’

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Maja i Mirko vlasnici su konobe Veranda u Štikovici koja predstavlja novi koncept; jelovnik podijeljen na gastronomske regije. Tako se na njihovom meniju mogu naći specijaliteti iz istarskog, dalmatinskog, dubrovačko-neretvanskog i vlasnicima rodnog hercegovačkog kraja.
Uz njihovu uspješnu poduzetničku priču vezuje se i nedavna hvalevrijedna humanitarna akcija unutar koje su kuhali i služili goste 24 sata. Želja im je bila prikupiti 50 tisuća kuna za Opću bolnicu Dubrovnik za kupovinu CTG uređaja koji se koristi u rađaoni kod trudnica u svrhu praćenja otkucaja bebinog (fetalnog) srca i kontrakcija maternice (trudova). Akcija je uspjela donijeti ukupan zbroj od 36.550 kuna.

-Hvala na svakom osmijehu, toploj riječi i zagrljaju. Najbolji ste. Ovo je samo početak, vidimo se opet na istom mjestu u isto vrijeme i dogodine – poručili su Maja i Mirko.

 

Antun Car

Kardiolog velikog srca

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Dubrovački kardiolog prim. dr. Antun Car svojim dugogodišnjim medicinskim djelovanjem kako u Dubrovniku tako i na Grudi, ali i za vrijeme Domovinskog rata zaslužio je odličje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, koje mu je u srpnju 2018., u ime predsjednice uručio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Također, dr. Car ove godine kandidirao je Dubrovačko-neretvansku županiju u regije Svjetske zdravstvene organizacije pod nazivom ‘Building a healthier future for all’ u švedskom gradu Manstrandsu. Sudjelovao je u hvalevrijednoj akciji naziva ‘Dva Cara brinu o vašem srcu’ koja je započela u rujnu te podrazumijeva kontinuirani odlazak liječnika specijalista u izvangradska područja, u ovom slučaju konkretno u Ston i na otok Mljet, a u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik.

 

Goran Cvjetinović

Orlandov štit

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Povjesničar i savjetnik za medije u Uredu gradonačelnika. Mnogi će ga nazvati ‘Master mind-om’ Gradske uprave, a najočitije je njegovo zalaganje za Orlanda pa će tako sljedeća 2019. godina biti posvećena ovom dubrovačkom vitezu.
Zagovornik je obnove i vraćanja originalnog stupa umjesto replike. Iako mnogima to nije presudna tema za raspravu, Cvjetinović se zauzima za povratak Orlanda u izvorni položaj, s licem prema Levantu, baš onako kako su ga u Republici postavili.

 

Xavi Garcia

Jugaš i kapetan

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Španjolac (Katalonac) hrvatskog srca Xavi Garcija je nakon odlaska Marka Bijača preuzeo mjesto kapetana momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Izbor je na ovog 34-godišnjaka pao jednoglasnom odlukom struke i igrača.
Već pet godina Xavi je hrvatski državljanin, a od 2016. godine stalni član ‘barakuda’ s kojima se u Riju okitio srebrnim odličjem, a prošle godine u Budimpešti i svjetskim zlatom. S Jugom je u tri protekle sezone osvojio čak 11 trofeja od kojih jedan naslov prvaka Europe, jedan Superkup te po tri naslova pobjednika Regionalne lige, Prvenstva Hrvatske te pobjednika Kupa Hrvatske.

 

Viktorija Knežević

‘Ocjenama’ uzdrmala službenike

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Dubrovačka odvjetnica i predsjednica udruge Prospectus Viktorija Knežević ove je godina pustila u rad stranicu ‘Ocijeni me’ na kojoj građani mogu ocijeniti sve službenike i namještenike 21 grada na području Hrvatske,  ali i ostaviti komentar o njihovom radu.
Na popisu gradova je i Dubrovnik. Ovim potezom Knežević je ‘uzdrmala’ službenike i namještenike gradske uprave, koji se zbog ove inovacije moraju malo više potruditi u radu s građanima. Knežević više od 10 godina uspješno vodi odvjetnički ured u Dubrovniku te je jedna od organizatorica prvog TEDx-a u Dubrovniku.

 

Frano Mašković 

Ovo je bila Mačkova godina!

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Film redatelja Ivana Salaja ‘Osmi povjerenik’ kod hrvatskih je građana izazvao veliko zanimanje, ali pogotovo kod Dubrovčana zbog našeg ‘malog’ iz Grada, koji nosi glavnu ulogu u filmu.
Jedno od najvećih priznanja koje je ‘Osmi povjerenik’ dobio kroz godinu jest kandidatura za Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.
-Volio bih da ga što više ljudi vidi jer je stvarno jedna divna ljudska priča, mimo ove političke dimenzije filma koju svi uzimaju. Ta politička dimenzija filma je samo do tog zapleta, dolaska na otok, a onda kreće jedna topla ljudska priča o prijateljstvu i ljubavi za koju bih volio da izađe u prvi plan – rekao je za DuList Mašković.

 

Davor Novevski

Njemu invaliditet nije prepreka

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Mladi Cavtaćanin, student Medija, dubrovačkoj javnosti poznat je po svom književnom radu. Nakon zbirke pripovjetki ‘Ravno do dna’ izdao je i svoj prvi roman ‘Teorija sjene’, koji je uspio ugledati svjetlo dana zahvaljujući Davorovom domišljatošću, kampanji grupnog financiranja.
No nije to sve od ovog mladog Cavtaćanina. Kako bi ukazao na probleme s kojima se osobe s invaliditetom susreću tijekom putovanja i boravka u Dubrovniku Novevski je pokrenuo i blog ‘Wheelchair Travel Croatia’. Time želi senzibilizirati javnost i ukazati na prepreke s kojima se i sam nosi, kako bi poboljšao postojeće stanje i generirao promjene.

 

Gordan Prišlić

Pola stoljeća Vjeverice

TRADICIONALNI IZBOR DULISTA Glasujte za Pozitivca 2018.!Uvijek s čupavom ‘vjevericom’, na koju je snimio toliko priča i anegdota, a najčešće na placi – to je Gordan Prišlić Vjeverica – Aca, osoba zauvijek utkana u tkivo Dubrovnika.
I to tek – pedeset godina, koje je proslavio u studenom ove godine. U pola stoljeća karijere Vjeverica je postao  poznati zabavljač, DJ u gotovo svim dubrovačkim klubovima te poznati i prepoznati glas Hrvatskog radija – Radio postaje Dubrovnik.

 

 

 

 

This poll is no longer accepting votes

Pozitivac 2018. godine je:

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist