Aktualno

TRADICIONALNE NAGRADE Atlantska plovidba proslavila 62. rođendan

Atlantska plovidba

Atlantska plovidba d.d. obilježila je ovog petka svoj 62. rođendan. Svečanost je uveličalo tradicionalno uručenje Nagrade ‘Dobro more’ najvjernijim pomorcima i radnicima ove kompanije koji ove godine navršavaju čak 30 godina neprekidnog rada u Društvu.

Ovogodišnji dobitnici ‘Dobrog mora’ su Leon Bjelokosić, Miro Crnčević, Pero Đuraš, Petar Kunić, Nedjeljko Margaretić, Zlatko Matijević, Marija Masar, Katija Pilaš, Ane Vićan i Marija Zec. Dodijeljene su i jubilarne nagrade pomorcima i radnicima Atlantske plovidbe koji su ove godine navršili 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 i 45 godina rada u Atlantskoj plovidbi. Uz dobitnike jubilarnih nagrada, zlatnik Atlantske plovidbe uručen je pomorcima i radnicima Društva koji krajem godine odlaze u mirovinu, a riječ je o Baldu Vuličeviću, Baldu Denderu, Ivici Joviću, Antunu Mihoviću, Milanu Miletiću, Petru Puhjeri, Željku Račiću, Desimiru Surjanu, Arsenu Madiru, Ivici Zupčiću, Zlatku Tončiću, Josipu Gregušu i Ani Jemin.

-Svake godine se sa zadovoljstvom podsjetimo zašto je baš 15. prosinca određen kao ‘Dan Atlantske plovidbe’. To je datum kad je 1955. godine Atlantska plovidba preuzela svoj prvi brod: BANIJU (bivši m/b Sveti Vlaho) koji je tog dana predan Atlantskoj plovidbi u Rijeci. Od primopredaje tog prvog broda, u floti Atlantske plovidbe su plovili brojni brodovi, tisuće pomoraca – ponajviše iz Dubrovnika – i na tim brodovima pronašli su egzistenciju za sebe i svoje obitelji, a tako je i danas, 62 godinu nakon tog prvijenca u floti. Svi oni koji su plovili na našim brodovima, kao i oni koji su radili na drugim poslovima su svojim marljivim i vjernim radom dali najvažniji doprinos u izgradnji firme i svima njima pripada najveća zasluga što je Atlantska plovidba dočekala 62. obljetnicu osnivanja sa modernom flotom. Na temeljima takvog rada i tradicije nastavit će raditi i današnje generacije kako bi se višestoljetna tradicija, iskustvo i znanje prenosilo i dalje i kako bi novi uzrasti imali mogućnost rada i napredovanja – navodi u priopćenju za medije član Uprave i tajnik Društva Ivica Šurković.

Treba spomenuti i kako je već drugu godinu za redom Atlantskoj plovidbi dodijeljena nagrada Zagrebačke burze za ‘Dionicu s najvećim porastom cijena’. U ime Društva nagradu je primio Vicenco Jerković, član Uprave za financije uz izjavu:
-Izuzetno nam je zadovoljstvo ponovno primiti ovo vrijedno priznanje. Našu viziju odgovornog i predanog rada na zadovoljstvo svih naših radnika i dioničara nastavljamo i u godinama koje su pred nama, a na valu pozitivnog trenda koji je započeo u 2017. godini nadamo se još boljim rezultatima u budućnosti.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist