Županija

TRADICIONALAN DAR Deset tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dubrovačko-neretvanska županija već tradicionalno, devetu godinu zaredom, donira deset tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon, a mandarine iz Opuzena kreću tijekom ponedjeljka.

”Već devetu godinu zaredom našoj prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji poklanjamo deset tona prvoklasnih mandarina koje smo otkupili od proizvođača i distributera. Neretvanska mandarina je naš jaki brend, a mi ih šaljemo djeci kako bi im uljepšali Božić. Ovo ne smatramo nekakvom pomoći već znakom prijateljstva dvije Županije i njihovih žitelja”, rekao je ovim povodom župan Nikola Dobroslavić.

Inače, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije već dva mjeseca je u tijeku Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Provodi se u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH u vidu prodaje s kombija ili kamiona.

”Povjerenstvo za mandarine je pokrenulo ovu akciju prodaje mandarine izravno od proizvođača, a javilo nam se pedesetak OPG-ova i 45 jedinica lokalne samouprave koje su nam ponudile atraktivne lokacije. Bitno je da su naši proizvođači jako zadovoljni, ovo je bio uspješan način plasmana mandarina. Izdvojila bih gradove Zagreb i Dubrovnik gdje je to provedeno kao jedna manifestacija gdje su prodavane ne samo mandarine nego i klementine i drugi proizvodi poput sokova i džemova”, rekla je zamjenica župana Žaklina Marevića, ujedno i predsjednica Povjerenstva za mandarine.

Pročitajte još

NEDOSTAJE IM KADRA Kinezi bi mogli tražiti odgodu za dovršenje Pelješkog mosta

Dulist

More na plažama Sveti Nikola, Žrnovska Banja i Uvala Tatinja s ocjenom ‘dobar’

Dulist

Županija bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija