Aktualno

TRADICIJA KOJA ŽIVI Dubrovački trombunjeri narasli za pet novih članova

TRADICIJA KOJA ŽIVI Dubrovački trombunjeri narasli za pet novih članova

U subotu, 19. siječnja 2019. održana je redovna godišnja skupština Društva dubrovačkih trombunjera u Komolcu na Tenturiji. Od ukupno 59 skupštini je nazočilo 40 redovnih članova. Iz redovnog članstva Skupština je isključila dva člana zbog objektivnih razloga, dva člana su postali počasni članovi, a ujedno je primila pet novih članova.

Za ovu godinu Trombunjeri su, kako pišu u svom izvješću sa redovne godišnje skupštine, potvrdili plan kojeg čini 45 nastupa od kojih više od 15 izvan naše županije, te su prihvatili plan rada i financijske planove za 2019. i 2020. Božo Čanić je dobio priznanje za čak 25 nastupa u prošloj godini i ujedno je izabran za barjaktara u 2019.

Prvi sljedeći nastup je na Festi svetog Vlaha za kojeg pozivaju ove godine čak sedam postrojbi i to tri bratimljene postrojbe – Rapske samostreličare, Požešku gradsku stražu, Kostelsku pistolu te Viteško alkarsko društvo, Varaždinsku građansku gardu, Kliške uskoke, a posebno im je drago da je Skupština donijela odluku da od ove godine redovno pozivaju i Zaštitno-počasnu bojnu kao predstavnike državnog vrha.

U ovoj godini pored redovnog posla Društvo je stavilo zadatak sašiti nove odore i izraditi barjak te odraditi pripremu za proslavu 50 godina trombunjera u 2020.

Pročitajte još

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist