Natrag
17.2.2019 01:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRADICIJA KOJA ŽIVI Dubrovački trombunjeri narasli za pet novih članova

20.1.2019 @ 17:05 Dulist Aktualno

Podijelite:

U subotu, 19. siječnja 2019. održana je redovna godišnja skupština Društva dubrovačkih trombunjera u Komolcu na Tenturiji. Od ukupno 59 skupštini je nazočilo 40 redovnih članova. Iz redovnog članstva Skupština je isključila dva člana zbog objektivnih razloga, dva člana su postali počasni članovi, a ujedno je primila pet novih članova.

Za ovu godinu Trombunjeri su, kako pišu u svom izvješću sa redovne godišnje skupštine, potvrdili plan kojeg čini 45 nastupa od kojih više od 15 izvan naše županije, te su prihvatili plan rada i financijske planove za 2019. i 2020. Božo Čanić je dobio priznanje za čak 25 nastupa u prošloj godini i ujedno je izabran za barjaktara u 2019.

Prvi sljedeći nastup je na Festi svetog Vlaha za kojeg pozivaju ove godine čak sedam postrojbi i to tri bratimljene postrojbe – Rapske samostreličare, Požešku gradsku stražu, Kostelsku pistolu te Viteško alkarsko društvo, Varaždinsku građansku gardu, Kliške uskoke, a posebno im je drago da je Skupština donijela odluku da od ove godine redovno pozivaju i Zaštitno-počasnu bojnu kao predstavnike državnog vrha.

U ovoj godini pored redovnog posla Društvo je stavilo zadatak sašiti nove odore i izraditi barjak te odraditi pripremu za proslavu 50 godina trombunjera u 2020.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana