DuList IN

TRADICIJA DUGA DVA DESETLJEĆA Svečano otvoren Dubrovački karnevo, maškare zavladale Gradom!

TRADICIJA DUGA DVA DESETLJEĆA Svečano otvoren Dubrovački karnevo, maškare zavladale Gradom!

Svečano je otvoren još jedan Dubrovački karnevo!

Tradicija maškaravanja u Dubrovniku seže daleko u prošlost, a Dubrovnik njeguje svoje običaje upravo kroz Dubrovački karnevo. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ove godine slavi svoj jubilarni, dvadeseti rođendan!

Podsjetimo, ovogodišnji program započeo je već u ponedjeljak radionicom izrade karnevalskih maski udruge Dart i Galerije Artur u Lazaretima. Od tada se održao i maškarani koncert za zaljubljene Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića.

Nešto prije podne Revijom karnevalskih kostima ‘Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna’ započeo je subotnji program ovogodišnjeg Dubrovačkog karnevala. U podne se održao i tradicionalni Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkih makarula. Pobjedu su odnijeli učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Osim na karnevalskoj pozornici koja je ove godine smještena pred Katedralom, programi Dubrovačkog karnevala 2020. održavat će se u Lazaretima, Klubu mladih Orlando, Kazalištu Marina Držića, Luži, Osnovnoj školi Mokošica, Gradskoj kavani, Hotelu Petka i Culture Clubu Revelin.

Uskoro donosimo cijelu fotogaleriju!

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist