Sport

Tomislav Dumančić novi predsjednik VK Jug CO

Tomislav Dumančić novi predsjednik VK Jug CO

Novi predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje u idućem dvogodišnjem mandatu je Tomislav Dumančić.

Novo vodstvo kluba izabrano je na Skupštini VK Jug CO koja se održava ovog utorka, 12. rujna u hotelu Valamar Lacroma. Dumančić je u dosadašnjem mandatu obnašao dužnost dopredsjednika kluba.

Rođen je 1976. godine, a regionalni je direktor Valamar Riviere destinacija Dubrovnik.

Za dopredsjednike kluba izabrani su Pero Kulaš, predsjednik Uprave Atlantske plovidbe, Lukša Jakobušić koji je na mjestu predsjednika Juga bio u protekle četiri godine te Željan Konsuo, vlasnik i direktor tvrtke Abakon.

-Hvala dosadašnjem predsjedniku Lukši Jakobušiću na toliko uspjeha u proteklim godinama, rezultatski i na drugim poljima. Unio je više emocija nego što je obećao. Hvala članovima skupštine što mi je ukazana čast biti prvi među jednakima u idućem mandatu. To je i čast i obveza i izazov pa se iskreno nadam da ću uspjeti opravdati ukazano povjerenje te da ćemo se svi ubuduće veseliti – istaknuo je tom prilikom Dumančić.

Prethodno je izvješće o radu u proteklih dvije godine podnio dosadašnji predsjednik kluba Lukša Jakobušić. U emotivnom govoru podsjetio je na sportske uspjehe prve momčadi, ali i brojne druge marketinške, ali i humanitarne aktivnosti.

-Novom predsjedniku želim ne da ponovi naš uspjeh, već i da ga nadmaši, a on to može iz više razloga. On je korporacijski čovjek sa znanjem i infrastrukturom, nadam se da će voditi klub s manje emocija nego ja – poručio je Jakobušić svom nasljedniku. Potom se posebno zahvalio osobama koji su mu najviše pomogli: sportskom direktoru Ognjenu Kržiću, treneru Vjekoslavu Kobešćaku te dopredsjedniku Željanu Konsuu.

-Posebno hvala igračima, posebno onima u posljednje dvije sezone. Kakva je to skupina mladića na čelu s kapetanom Bijačem. Hvala na iznimnim godinama. Na kraju hvala i navijačima, obitelji. Samo spoj svega ovog ima smisla. Hvala vam svima i vidimo se na tribinama – rekao je Jakobušić te ‘zaradio’ velik pljesak članova skupštine.

Izvješće o sportskim rezultatima iznio je sportski direktor Ognjen Kržić, pobrojavši uspjehe seniorske momčadi te mlađih kategorija. Izbornoj skupštini nazočili su također dubrovački gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović.

-Čestitam dosadašnjem, najtrofejnijem predsjedniku. Grad će ubuduće snažno pratiti Jug kao važan klub za Dubrovnik. Pratimo sve, ali Jug je ipak Jug – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Franković, dodavši kako će ubuduće od lokalnih tvrtki tražiti veću osjetljivost prema gradskom sportu. Također, osvrnuo se i na problem sportske infrastrukture.

-Zasad je ona na uistinu niskim granama. Dobio sam upit želimo li se kandidirati kao europski grad sporta 2018. godine, a odgovorio sam da bi me bilo sram kad bih to prihvatio. Čime? Što ćemo pokazati? Nemamo ništa značajno čime se možemo pohvaliti. Imamo ideje i vizije, radimo strateški dokument pa vjerujem da će se neke stvari promijeniti – rekao je Franković.

-Čestitam na velikim uspjesima, a posebno nas fascinira rad s mlađim kategorijama. DSŠ će vam u suradnji s Gradom Dubrovnikom uvijek biti podrška – kazao je predsjednik DSŠ-a Maro Kapović.

Inače, na izbornoj skupštini usvojeno je financijsko izvješće prema kojem su ostvareni prihodi u 2016. godini iznosili 8,6 milijuna kuna, a rashodi 8,55 milijuna kuna.

Izabran je novi Upravni odbor u sastavu: Marko Balija, Saša Boroević, Tonči Daničić, Mato Franković, Srđan Gavranić, Mišo Glavinić, Maro Hajdarhodžić, Goran Hrnić, Vičenco Jerković, Hrvoje Jerković, Marin Kastelančić, Miho Katičić, George Lonza, Srđan Margaretić, Luko Musladin, Davorko Obuljen, Viktor Siništaj, Edo Taslaman, Roko Tolić, Stjepan Vojinić te tri podpredsjednika Pero Kulaš, Lukša Jakobušić i Željan Konsuo.

Također, izabran je Nadzorni odbor u sastavu: Duško Vladović Relja, Vlado Lučić te Lukša Glavinja.

Izabrani su i prvostupanjski (Denis Orlić, Željko Vidović te Domagoj Raguž) te drugostupanjski (Davor Poković, Nikša Mozara i Đorđo Benussi) disciplinski sud, kao i Savjet predsjednika u sastavu: Boro Andrić, Branko Bazdan, Dubravko Cota, Luka Obradović, Goran Hrnić, Željan Konsuo, Davor Miloglav, Ivo Pavličević, Cvjeto Ruso, Ivica Rustan te Lukša Jakobušić.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist