Sport

Tomić zabio 6, Hezonja bez koša, Andrić bez nastupa

Tomić zabio 6, Hezonja bez koša, Andrić bez nastupa

Tri Dubrovčanina – Ante Tomić, Mario Hezonja i Lukša Andrić – u sastavu su hrvatske košarkaške reprezentacije koja ovih dana na pripremnom turniru u francuskom Pauu diže formu pred Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Hrvatske je u prvom meču upisala poraz od domaćina Francuske sa 81:71 (24:10, 20:23, 13:31, 24:7), iako su osam minuta prije kraja imali deset koševa razlike. Spretni Francuzi iskoristili su ‘crnu rupu’ u igri i napravili seriju 22:2 do kraja susreta.

Ante Tomić nije bio pretjerano raspoložen za igru. Za 21:19 minuta provedenih u igri zabio je 6 koševa (šut 3:6) i dodao tri skoka. Hezonja je pak na parketu bio 20:44 minuta, ali je ostao bez koš učinka (šut 0-3), uz tri skoka. Lukša Andrić nije se našao u zapisniku.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Luka Žorić (20 koševa i 5 skokova) i Dario Šarić (18 koševa i 5 skokova). Kod Francuza prva imena bila su Huertel s 14 i De Colo s 13 koševa.

– To je prva utakmica u koju smo uključili četiri igrača koji su bili pošteđeni (Bogdanović, Ukić, Tomić i Žorić) i rezultiralo je ovakvom igrom, što je bilo i logično. Ipak je potrebna prilagodba. Donijelo je sve to određene oscilacije koje smo mogli vidjeti na početku i na samom završetku igre. No sve će to doći na svoje, važno je da igraju zajedno, da podižu formu i na kraju krajeva da se oplemeni sustav igre. Zadovoljan sam sa 20 minuta utakmice, pogotovo trećom četvrtinom. No ako me pitate za sveukupni dojam, s jednim dijelom sam prezadovoljan a s jednim jako nezadovoljan – rekao je nakon utakmice izbornik Repeša.

U 2. kolu pripremnog turnira Hrvatska danas u 16.30 sati igra protiv Srbije, a u nedjelju u 18 sati sastaju se s Grčkom.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist